Путін пішов на чергові скандальні заходи проти українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін пішов на чергові скандальні заходи проти українців

Путін пішов на чергові скандальні заходи проти українців
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін йде на крайні заходи, щоб вирішити проблеми з водою в окупованому Криму без допомоги України. Він уже вирішив забрати у кримчан їх колодязі і свердловини, а хто добровільно відмовиться продавати свої джерела, то їх примусять силою через суди і прокуратуру. А тепер його "куратор" по Криму Марат Хуснуллін і зовсім почав звинувачувати кримчан в "крадіжці" води, за що загрожує їм покаранням. Хуснуллін, якого Путін недавно відправляв на український півострів, щоб вирішити проблему з водопостачанням, знайшов причину нестачі води в тому, що люди "без лічильника воду ллють скільки попало". Вже з 1 грудня він доручив запустити програму з обліку і контролю таких втрат, яка дозволить ліквідувати "витік" води. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Правоохоронні органи при необхідності можуть бути залучені для контролю і перевірок несанкціонованих підключень до водопроводу в Криму, через що, в тому числі, виникає дефіцит води на півострові. Ключова проблема втрат - це злодійство. Цим теж треба займатися, при необхідності треба залучати правоохоронні органи, потрібно взяти на контроль, звідки йде несанкціонований забір, де неправильні прилади обліку стоять, де на сьогоднішній день люди спеціально ламають або псують прилади обліку, поливають свої городи. У нас десь не вистачає води будинки, а хтось без лічильника воду ллє скільки попало", - попередив кримчан Хуснуллін.

При цьому куратор Путіна по Криму визнав, що водопровідні мережі на деяких ділянках мають знос за 70%, що означає, що вода просто витікає в землю. Він вважає, якщо змусити кримчан не "красти" воду і ліквідувати технічні втрати, то води в Криму буде вистачати всім.

Хуснуллін знову нагадав, що російський уряд у зв'язку з проблемами з водопостачанням в Криму розробив план з 14 заходів, які хочуть реалізовувати з 2020 по 2024 рік. На реалізацію плану піде 48 мільярдів рублів. В даний план входять: розробка нових родовищ підземних вод, будівництво гідротехнічних споруд, об'єктів водопостачання та водовідведення. Також окупанти хочуть побудувати дві опріснювальні установки морської води.

Жителі окупованого Криму тим часом обурені тим, що ще зовсім недавно російське "керівництво" українського півострова запевняло в тому, що проблем з водою на півострові немає, але раптово змінило думку. Вони вважають, що графік подачі води і обмеження введені назавжди, так як поки Кремль не домовиться з українською владою, проблеми з водою не зможуть вирішити ніякі погодні умови. Вони звинувачують окупантів і російську владу в тому, що вони шість років робили все для того, щоб вода в Криму закінчилася, так як використовували її запаси на новобудови і миття російських танків.

Нагадаємо, 85% потреб півострова в прісній воді завжди забезпечувала материкова Україна через Північно-Кримський канал. Після анексії Криму в 2014 році Україна водопостачання припинила. Влітку 2020 роки ситуація з водою стала погіршуватися через посуху. Станом на початок літа рівень наповнення водосховищ природного стоку Криму виявився більш ніж в два рази нижче, ніж до літа минулого року. Крім того, наголошується, що Сімферополі обміліло водосховище, тому в місто вперше в історії почали подавати артезіанську воду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Криму виникла катастрофічна проблема після нового наказу Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?