Путін почав втрачати довіру росіян: дані соцопитування
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін почав втрачати довіру росіян: дані соцопитування

Путін почав втрачати довіру росіян: дані соцопитування
Джерело:  online.ua

Кількість громадян РФ, які висловлюють симпатію і довіру російському президентові Володимиру Путіну, знизилася на 7% і 10% відповідно.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані опитування "Левада-Центру", проведеного в лютому-березні 2016 року.
Так, на 10% стало менше тих, хто називає його "енергійною, рішучою, вольовою" людиною. Рейтинги довіри повертаються до "докримських", відзначають там.
Відзначається, що респондентам ставили запитання "Якими словами ви могли б позначити своє ставлення до Володимира Путіна?" У березні цього року "симпатією" своє ставлення назвали 30% опитаних проти 37% роком раніше. Крім того, за останній рік зменшилася кількість росіян, які довіряють президенту. "Повністю довіряють" главі держави 21% росіян, "скоріше довіряють" - 52%, "скоріше не довіряють" - 14%. Відповідні цифри минулого року - 26%, 57%, 14%. Таким чином, кількість тих, хто довіряє, в сумі знизилося на 10%. "Нічого поганого" про президента не можуть сказати 30%. Кількість людей, які ставляться до нього з "захопленням" знизилося з 10% до 8%.
Разом з тим кількість людей з "нейтральним або байдужим" ставленням до Путіна збільшилася з 10% до 15%. "Настороженим і вичікувальним" назвали своє ставлення 8% опитаних, роком раніше так висловлювалися 5% росіян. У березні минулого року соціологи відзначали вищий показник симпатій і довіри.
"Сплеск позитивного ставлення після Криму проходить, але це все одно набагато вище, ніж в кінці 2013 року", - резюмує заступник керівника "Левади-центру" Олексій Гражданкін.
Також соціологи запитували у росіян, що привертає їх в особистості президента. 33% відповіли, що Путін - досвідчений політик (роком раніше так говорили 40% опитаних). 31% росіян назвали його "енергійною, рішучою, вольовою" людиною (аналогічна цифра минулого року - 41%). "Далекоглядним політиком" президента назвали 21% росіян, у березні 2015 року так відповідали 23%. Кількість росіян, які вважають Путіна "справжнім лідером, який здатен повести за собою людей", за рік знизилася з 25% до 20%.
Зовнішню політику президента в березні 2016 року підтримують 22% опитаних проти 16% рік тому. Крім того, 25% росіян (проти 23% роком раніше) вважають, що Путін "захищає державні інтереси". Серед тих, кому не подобається Володимир Путін, 17% вважають, що він пов'язаний з корумпованими політиками, ще 17% вважають, що президент "пов'язаний з великим капіталом". 11% вважають, що главі держави "чужі інтереси народу", 6% говорять, що Путін не справляється з керівництвом країною.
Нагадаємо, Нідерландська залізниця заборонила для розміщення на своїх станціях плакат партії Молодих соціалістів Нідерландів, на якому голландський ультраправий політик Гірт Вілдерс обіймається і цілується з президентом Росії Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?