Путін пригрозив, що Росія не планує відпускати окупований Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін пригрозив, що Росія не планує відпускати окупований Донбас

Путін пригрозив, що Росія не планує відпускати окупований Донбас
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим на українському Донбасі продовжить існування у майбутньому, стверджує президент Росії Володимир Путін. Він наголосив, що буцімто українська сторона не демонструє намірів у врегулюванні війни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на велике щорічну пресконференцію лідера російського режиму.

За його словами, чинна влада в Києві прийшла під гаслами про об'єднання країни, однак не працює над цим насправді.

"Росія як підтримувала Донбас, так і буде — і ми будемо нарощувати підтримку. У налагодженні виробництва, соціальних питаннях, питаннях інфраструктурного характеру", - пояснив Путін.

Президент країни-агресора знову дорікнув українській владі небажанням налагоджувати відносини.

"Нічого не зроблено в плані політичного врегулювання, і офіційні особи в Києві заявляють, що не збираються виконувати мінські угоди. Я хочу звернути увагу на те, що мінські угоди підтверджені резолюцією Ради безпеки ООН. І в односторонньому порядку нічого переглянути не вдасться", - стверджує Путін.

Утім, він не навів жодного прикладу до своєї заяви про небажання Києва врегульовувати конфлікт. Натомість існує безліч свідчень про фактичне блокування переговорів з російського боку.

Українська сторона вже з літа чекає на відповідь РФ з приводу обміну полоненими, а також чекає, коли окупанти перестануть блокувати рух через нові пункти в'їзду та виїзду на Донбасі.

Водночас у Кремлі відкидають ідею зустрічі "нормандської четвірки" на рівні лідерів, хоча значний прогрес для її організації досягнутий — прикладом може бути хоча б стійке перемир'я у зоні боїв. Чому саме Путін говорить про "нічого не зроблено", він не пояснив.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник делегації України у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук звернув увагу громадян на те, що головною метою офіційного Києва є досягнення миру на Донбасі. Проте, за його словами, команда російського президента Володимира Путіна робить усе можливе, аби зацементувати ситуацію на окупованих територіях та залишити все як є, адже їй це вигідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?