Путін приїхав на переговори з Порошенком зі своїм пивом: ЗМІ дізналися деталі
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Путін приїхав на переговори з Порошенком зі своїм пивом: ЗМІ дізналися деталі

Путін приїхав на переговори з Порошенком зі своїм пивом: ЗМІ дізналися деталі

Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки"

відмовився від пива, запропонованого канцлером Німеччини Ангелою Меркель, і вважав за краще пити своє, привезене його делегацією з Москви.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

, яка посилається на власні джерела.


Переговори президента України Петра Порошенка, канцлера ФРН Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і глави РФ Володимира Путіна тривали більше 4 годин.


Коли через 2,5 години в зал почали заносити їжу і вино, Порошенко від алкоголю відмовився, Меркель і Олланд взяли по келиху, а Путін заявив, що вважає за краще пиво.


Тоді на прохання Меркель принесли улюблене пиво російського президента - Padeberger. Путін попросив офіціанта, щоб йому принесли пляшку пива, яку він привіз з собою.


"Мабуть, боявся, що його можуть отруїти", - вважає джерело.


Порошенко під час переговорів говорив трьома мовами - переважно українською і російською. Путін іноді забував одягати навушники, коли Порошенко говорив українською. Він показово встромив навушник у вухо тільки тоді, коли на це звернув увагу в своїй промові Порошенко.


Меркель говорила по-німецьки, хоча вона чудово розуміє російську мову, вона лише іноді використовувала російські фрази, звертаючись до Путіна.


Під час переговорів Олланд і Меркель кілька разів давали зрозуміти, що вважають Росію стороною конфлікту, і це дратувало Путіна.


По завершенні всі лідери зустрілися з пресою. Меркель спілкувалася з журналістами разом з Олландом. Порошенко дав брифінг в німецькому посольстві. А російський президент зробив заяву для преси на території берлінського аеропорту Берлін-Тегель.


Путін був єдиним, хто відмовився відповідати на запитання журналістів.


Як повідомляв ONLINE.UA, за

словами Петра Порошенка, за підсумками чотиригодинних переговорів сторони прийняли рішення розробити дорожню карту виконання Мінських домовленостей і розширити місію ОБСЄ на Донбасі

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?