Путін проштовхує новий статус для ДНР-ЛНР: з'явилася цікава версія
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін проштовхує новий статус для ДНР-ЛНР: з'явилася цікава версія

Путін проштовхує новий статус для ДНР-ЛНР: з'явилася цікава версія
Джерело:  online.ua

Визнання "паспортів" ДНР-ЛНР президентом Росії Володимиром Путіним

 розраховане на міжнародне співтовариство, щоб представити йому так звані "республіки" як "суб'єкти, що самовизначилися", гарантом яких виступає РФ.


Таку думку в своєму блозі на ONLINE.UA висловив політтехнолог Олексій Голобуцький.


"З обох напрямків йде атака на міжнародне співтовариство: "Нас/їх там немає, це самостійний вибір незгодного народу Донбасу, самостійно ж фінансований". Як наслідок: "суб'єкти, що самовизначилися" повинні бути прийняті як сторона домовленостей, а Росія виступати просто як гарант, а ніяк не в якості агресора. А раз немає агресії, а тільки суто внутрішній конфлікт - то немає причин як мінімум для частини санкцій", - вважає він.


Читайте також: Визнання "паспортів ДНР-ЛНР": в Україні знайшли помічників Путіна


За його словами, кінцевим споживачем рішення Путіна є не РФ, не Україна і не терористичні "республіки" - а міжнародне співтовариство й ініціатори санкцій.


"Ну, а очікуваним бенефіціаром - Росія. Саме цим і продиктована реакція української сторони: вона також "для зовнішнього вжитку". Оскільки для України практично нічого не змінилося: ті ж колаборанти і сепаратисти, які так само фінансуються Кремлем і підтримувані ФСБ і регулярними військами Росії. Просто з'явився додатковий привід знову і знову нагадувати світові: ця війна розв'язана Росією, вбивства фінансуються РФ, важке озброєння в зоні ведення боїв належить РФ. Отже, санкції повинні тільки посилюватися, ніяких приводів для їх зняття не з'явилося", - зазначив політтехнолог.


Голобуцький додав, що визнання "паспортів" ДНР-ЛНР спрямоване не на жителів окупованих територій Донбасу.


"Ну і, звичайно ж, це "визнання" з боку Кремля ніяк не спрямоване на полегшення втечі в Росію колаборантів з окупованих територій Донбасу - вони якщо когось і хвилюють, то тільки на локальному рівні і як джерело реальної небезпеки. Точно так же "визнання" не спрямоване на внутрішній інформаційний ринок: "кинули своїх" або не кинули, росіян вже хвилює мало, у них інших проблем додалося (навіть якщо десь ще не зіткнулися зі зростанням злочинності через "героїчний народ Дамбаса")" , - заявив він.


Більше

читайте в блозі Олексія Голобуцького на ONLINE.UA: Путін пішов в атаку: навіщо визнали "паспорта ДНР-ЛНР"

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?