Путін проводить нову секретну операцію на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін проводить нову секретну операцію на Донбасі

Путін проводить нову секретну операцію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Команда Офісу омбудсвумен України Людмили Денисової попередила українців і президента Володимира Зеленського про нову секретну операцію, яку російський глава Володимир Путін проводить на Донбасі. Очільник Кремля остаточно вирішив знищити вугільну промисловість в ОРДЛО і почав вербувати українських шахтарів в Росію. Відзначається, що люди Путіна вербують цілі бригади українців, заманюючи їх в РФ своєчасними зарплатами, але для цього громадян України зобов'язують отримати паспорти РФ за спрощеною процедурою. І все це відбувається після того, як бойовики за наказом Путіна масово закривають шахти на Донбасі і не виплачують людям заборгованої зарплати, тим самим вони не залишають українським гірникам вибору, адже для того, щоб заробити на життя, їм доводиться виїжджати на заробітки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням представника уповноваженого з прав людини Верховної Ради в Донецькій і Луганській областях Павла Лисянського.

"Нами встановлено, що на тимчасово теріоріі Луганської та Донецької областей працюють так звані рекрути з РФ, які здійснюють набір бажаючих шахтарів працевлаштуватися на шахти РФ в Кемеровську, Ростовську області, Хабаровський край. Обов'язкова умова, це оформлення паспортів РФ за спрощеною процедурою. Це продумана стратегія РФ. Окупаційні служби РФ практично знищили вугільну промисловість в ОРДЛО, не залишаючи вибору шахтарям. У РФ на шахтах зарплати низькі, порівнюючи їх з тим навантаженням і обсягом роботи, і громадяни РФ, що працюють на тих шахтах, дуже часто протестують. Тому РФ вирішила зробити таку конкуренцію за рахунок жителів ОРДЛО, громадян України. Тобто шахти закрили, а працездатне населення інтегрували до себе на шахти ", - підкреслив Лисянський.

Він нагадав, що тільки в 2020 році році в ОРЛО окупаційні служби РФ закрили 19 шахт, а в ОРДО 22 шахти. За рахунок цього, за словами Лисянського, на шахти в РФ виїжджають цілі бригади шахтарів з ОРДЛО, пояснюючи це тим, що на шахтах в Росії зарплату виплачують більш-менш вчасно, в той час, як окупанти в ОРДЛО багатьом шахтарям досі не погасили заборгованість, а виїхати на заробітки в інші країни під час пандемії практично неможливо.

Нагадаємо шахти, які масово закривають бойовики на Донбасі, є містоутворюючими підприємствами. На них існує кількамісячна затримка у виплаті заробітної плати, через що насильно звільнені гірники вдаються до страйків. Але каральні окупаційні органи заарештовують активістів, а "влада" закриває очі на проблеми людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що жителі ОРДЛО звернулися з несподіваним проханням до влади України. Вони просять втрутитися в ситуацію із закриттям на окупованій частині Луганської області шахт і терорром потів незгодних з політикою окупантів людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?