Путін робить останні кроки до остаточного занепаду міфу про велику Росію – Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін робить останні кроки до остаточного занепаду міфу про велику Росію – Свідомі про несвідоме

Путін робить останні кроки до остаточного занепаду міфу про велику Росію – Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

В ефірі «Свідомі про несвідоме» на Youtube-каналі Online.ua професор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач обговорили злочинні дії кремлівського диктатора Володимира Путіна, який робить останні кроки до остаточної руйнації міфу про "велику" і "непереможну" Росію.

Джерело: Youtube-канал Online.ua

Як Путін остаточно руйнує міф про велику Росію 

За словами Василя Мосійчука, у всього є початок, який наче зерно. І якщо людина від самого початку не прагне еволюціонувати та робити хороші, гідні справи, на користь своїх близьких, своєї держави, вона переходить до групи тих, хто вічно прагне гребти все під себе.

Є люди в світі, які із самого початку хочуть лише одного – гребти під себе, при цьому на всіх рівнях. Ці люди ніколи не бачать світ навколо, вони не помічають інших людей навколо себе. Їхній світ побудований на обмані. І від самого початку, у будь-якій ситуації, чи то президентство, чі ще щось інше, вони брешуть всім і завжди. За ними стоїть велика брехня. За ними не має реального підтвердження іхніх дій. За ними ніколи не будуть квітнути садки, стояти білі хати, як я раніше висловлювався. За ними будуть тільки розруха і війни. Їм необхідно постійно викручуватись, відбріхуватись, вести інформаційну війну. Одним з таких людей є кремлівський диктатор Володимир Путін, - пояснює Мосійчук.

Він зазначив, що Путін від самого початку відверто брехав росіянам, як це робили до нього в СРСР, про світле майбутнє, про велич та непереможність РФ.

Він обманув більше 100 млн людей. Він назвав злочинну російську армію "другою армією світу". І що сталось із цією армією в Україні вже побачив весь світ. І весь світ побачив його брехню, окрім самих росіян. Спостерігаючі за ним, ми зрозуміли, що в якийсь момент людина вже не може брехати. Він намагається брехати, а брехню не сприймають. І ця брехня, як колись і ракети, починає повертатись до росіян. А коли вона повертається до Кремля, до російського суспільства, то в них починається невеличкий мандраж. Ми всі переживали такий мандраж, якщо щось в нас не виходило, і потім воно руйнувалось, - підкреслив Мосійчук.

Процес руйнації кремлівської брехні про велику РФ вже почався 

На думку Віталія Луньова, Кремль вимушений вдаватись до певних дій, щоб презентувати те, на що велика кількість людей вже давно очікує, у чому російська влада довго запевняла росіян.

Є таке дуже важливе правило, що якщо щось довго не відбувається, то це лише через те, що його немає. Як дуже часто люблять обіцяти шахраї, та годувати інших "завтраками", видаючі порожні обіцянки за реальні. Кремль для свого пафосу, піару, і в своєму дуже скрутному та нікому не зрозумілому стані розуму, будує якусь міфічну велику систему. І те, що відбувається із декларованою політикою путінського Кремля, це про те, чого не має, це про те, що не вдалося зробити. І робиться це лише з тієї причини, що деякі речі вже перейшли в процес. Це вже для Кремля період вимушених дій, щодо яких необхідно пояснювати, чому вони були зроблені із таким запізненням. Ця вимушеність постійно виправдовуватись сприяє дуже примітивним враженням від того, що кремлівський диктатор нібито зробив. Ця вимушеність є зворотньою стороною викриття на брехні, - підкреслив експерт.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?