Путін розчаровує росіян: озвучені несподівані цифри опитувань
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін розчаровує росіян: озвучені несподівані цифри опитувань

Путін розчаровує росіян: озвучені несподівані цифри опитувань
Джерело:  Левада-центр

У Росії після виборів в Держдуму різко знизився рівень довіри жителів країни до владних і суспільних інститутів, зокрема, до президента РФ Володимира Путіну, а особливо - до парламенту і уряду.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані дослідження «Левада-Центру».
Опитування проводилося через тиждень після проведення парламентських виборів в країні 18 вересня, і показав грандіозне зниження рівня довіри: рейтинг кабміну РФ виявився найнижчим за останні п'ять років (26%), довіра до Держдуми обвалилася з 40 до 22%, і навіть церква втратила 10 пунктів.
У той же час, росіяни стабільно довіряють президенту Путіну, але і його рейтинг впав - з 80 до 74%.
«Люди в ситуації обложеної фортеці готові якийсь час підтримувати те, що відбувається, але потім обмеження, в яких вони опинилися, починають позначатися на ставленні до системи влади в цілому», - підкреслив він.
На його думку, подальша динаміка рівня довіри буде залежати від конкретних дій влади: чим серйозніше загострення із Заходом, тим більше підтримки буде у Путіна, а зростання довіри до нього призведе до зростання і інших показників.
Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні ПАРЄ прийняла дві гучних резолюції, у яких заявила про військову агресію Росії у Криму і на Донбасі, а також відмовилась приймати результати виборів Держдуми РФ на окупованому Крмському півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?