Путін розпочав вторгнення в Україну, – Кулеба
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін розпочав вторгнення в Україну, – Кулеба

Путін розпочав вторгнення в Україну, – Кулеба
Джерело:  online.ua

Серед ночі 24 лютого Росія напала на Україну. Перед цим виступив Володимир Путін та оголосив "спеціальну військову операцію".

Джерело: твітер Дмитра Кулеби, телеграм-канал МЗС України

У повідомленні МЗС України йдеться про те, що президент Російської Федерації Владімір Путін оголосив про початок нової хвилі агресії проти України.

Росія напала на Україну

Мета російської наступальної військової операції - знищення Української держави, захоплення силою української території та встановлення окупаційного контролю

Російські війська здійснюють удари по мирних українських містах з різних напрямів, у тому числі зі сторони тимчасово окупованих Донбасу та Криму, а також північно-східного регіону.

Це - акт війни, напад на суверенітет та територіальну цілісніть України, грубе порушення Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права.

Україна активувала своє право на самозахист відповідно до міжнародного права.

Бойовий дух українських військових високий, наші захисники готові дати рішучу відсіч державі-агресору і будуть усіма силами захищати українську землю.

Україна закликає міжнародну спільноту негайно діяти. Зупинити агресію Владіміра Путіна проти України можуть лише об’єднані та рішучі кроки.

Наші партнери мають негайно активувати пакет нових санкцій. Ми також закликаємо дружні столиці продовжувати зміцнювати оборонноздатність нашої держави, надаючи зброю та військове обладнання.

Від нашої спільної відповіді зараз залежить не лише безпека українських громадян, але і безпека громадян усієї Європи та майбутнє світового порядку.

Ситуацію емоційно прокоментував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він написав, що "Путін щойно розпочав повномасштабне вторгнення в Україну".

При цьому "мирні українські міста зазнають ударів".

Це загарбницька війна. Україна захищатиметься і переможе. Світ може і повинен зупинити Путіна. Настав час діяти, – закликав Кулеба.

Також радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко назвав місця, куди Росія завдала ракетних ударів: "Щойно були удари ракет по центрах військового управління, аеродромах, військових складах у Києві, Харкові, Дніпрі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?