Путін розповів, чого чекає від Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін розповів, чого чекає від Зеленського

Путін розповів, чого чекає від Зеленського
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін чекає, коли президент України Володимир Зеленський «почне виконувати свої передвиборчі обіцянки», вступивши в прямі переговори з представниками російської окупаційної влади на Донбасі. Також господар Кремля хоче, щоб Зеленський не називав їх сепаратистами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

В інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera Путін заявив, що без початку прямих переговорів «з Донбасом» зустріч між ним та Зеленським навряд чи буде продуктивною.

«Конструктивний діалог з Києвом можливий, якщо Зеленський почне виконувати свої передвиборні обіцянки, включаючи встановлення прямих контактів з власними співвітчизниками на Донбасі, переставши називати їх сепаратистами», – заявив Путін.

Російський лідер також звинуватив українську владу в ігноруванні Мінських угод, «насильницькій українізації», «забороні рідної для мільйонів людей мови» та «розгулі неонацизму».

Як відомо, з 2014 року на Донбасі відбувається гібридна війна, в якій місцевими бойовиками керують офіцери регулярної російської армії. Крім того, існують докази прямого російського вторгнення на територію України під виглядом «ополченців».

Найбільш відомими з них є перехід 23-25 серпня 2014 року регулярними військами Міноборони РФ кордону в районі Старобешево, захоплення міста Новоазовськ з боку російського кордону, часткова деблокада Луганська у серпні 2014 року. Офіційна російська влада традиційно відкидає звинувачення у агресії проти України.

Нагадаємо, що за минулу добу на Донбасі російські найманці 29 разів порушили режим припинення вогню. З них 13 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?