Путін розповів Ердогану про нову угоду з Пашиняном та Алієвим
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін розповів Ердогану про нову угоду з Пашиняном та Алієвим

Путін розповів Ердогану про нову угоду з Пашиняном та Алієвим
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган і президент Росії Володимир Путін провели невідкладні переговори з питання Нагірного Карабаху, за територію якого воюють Азербайджан і Вірменія. Путін, який надає допомогу Єревану, розповів Ердогану, який підтримує офіційний Баку, про свою нову угоду з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим і прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном, яка була укладена 11 січня в Москві. У Кремлі повідомили, як Ердоган відреагував на нову угоду Путіна, Алієва і Пашиняна, передає ONLINE.UA.

У Кремлі уточнили, що одним з головних результатів минулих переговорів Путіна, Алієва і Пашиняна стало підтвердження Азербайджаном і Вірменією настрою на нормалізацію відносин, готовності до практичної взаємодії в налагодженні мирного життя, розблокування господарських і транспортних зв'язків. У прес-службі російського президента зазначили, що сторонам вдалося погодити низку важливих кроків у цьому напрямку.

"Зі свого боку, Реджеп Таїп Ердоган висловив підтримку зусиль Росії в руслі нагірно-карабахського врегулювання, висловився за продовження координації дій Росії і Туреччини, в тому числі в інтересах економічного розвитку регіону і просування взаємовигідних проектів", - розповіли в Кремлі про реакцію Ердогана на нову угоду щодо Нагірного Карабаху.

Як відомо, 10 листопада Баку і Єреван за посередництва Кремля підписали мирний договір щодо Нагірного Карабаху. У ньому прописано, що Вірменія повинна передати під контроль Азербайджану території Карабаху, а на лінію розмежування ввели російські війська під видом миротворців. В Єревані назвали угоду "великою трагедією", в Баку - капітуляцією Вірменії. Важливо відзначити, що Путін вважає своєю перемогою перемир'я в Нагірному Карабасі. Він пильно контролює ситуацію за допомогою російських миротворців.

Але Ердоган регулярно нагадує Путіну, що Туреччина підтримувала і буде підтримувати Азербайджан в карабаському конфлікті поки не доб'ється повного звільнення регіону від вірменської окупації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін провів з Алієвим і Пашіняном чотиригодинні переговори в Москві. За підсумками зустрічі вони уклали нову угоду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?