Путін розповів про дискомфорт після щеплення від коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін розповів про дискомфорт після щеплення від коронавіруса

Путін розповів про дискомфорт після щеплення від коронавіруса
Джерело:  online.ua

У Росії вже майже півроку триває масова вакцинація несертифікованою російською вакциною від коронавіруса Супутник V, але президент РФ Володимир Путін до останнього відмовлявся робити щеплення російським препаратом, який на клінічному рівні не довів свою ефективність і безпеку. За словами спікера Кремля Дмитра Пєскова, президент не може бути добровольцем і відчувати на собі сумнівний препарат. Але 23 березня Путін раптово вирішив зробити щеплення, правда "спецоперація" по вакцинації була повністю засекреченою. Глава Кремля відмовився робити щеплення публічно і навіть не назвав, яку вакцину вибрав. 28 березня в ефірі пропагандистського російського каналу Путін, в вакцинацію якого не вірять більшість росіян, переконливо заявив, що відчув дискомфорт після щеплення, але особливих побічних ефектів в нього не було, передає ONLINE.UA.

"Перші годин п'ять дійсно нічого, потім якось руку підняв, - в ліву руку робили укол, - відчув не біль, ні,а якийсь там дискомфорт такий. Але ось це всі побічні явища", - запевнив Путін.

Глава Кремля додав, що після щеплення спати лягав з градусником, очікуючи підвищення температури, але вона так і не піднялася, хоча тіло поламивало.

На питання, чому вакцинація проходила засекречено, Путін відповів, що нібито не захотів "мавпувати" і тут же додав, що в принципі сфальсифікувати щеплення не складно і в "прямому ефірі".

"Якщо на такому рівні хтось захоче сфальсифікувати щось там, надути когось, це ж нескладно зробити. Можна показати цей укол, а насправді вколоти фізрозчин, все, що завгодно, кефір, який-небудь апельсиновий сік. Жартую, звичайно, ну просто вітаміни. Але це несерйозно, на мій погляд ", - заявив Путін.

Нагадаємо, багато країн світу вважають небезпечною російську вакцину від коронавіруса, так як вона не довела свою ефективність на клінічному рівні. Тому команда Путіна веде активну пропагандистську кампанію, щоб підвищити довіру до російського препарату. Наприклад, спочатку пропаганда Росії була спрямована проти вакцини шведсько-британської компанії AstraZeneca - пропагандисти запевняли, що після введення цієї вакцини "люди почнуть перетворюватися в мавп", оскільки вакцина створена з використанням аденовірусу шимпанзе. Але з тих пір як в грудні AstraZeneca домовилася про співпрацю з розробниками "Супутника V", путінські пропагандисти стали писати про цей препарат позитивно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін нарешті зважився зробити щеплення від коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?