Путін сам допомагає розвалити Росію – політолог пояснив велику небезпеку для РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін сам допомагає розвалити Росію – політолог пояснив велику небезпеку для РФ

Путін сам допомагає розвалити Росію – політолог пояснив велику небезпеку для РФ
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін своїми діями по придушенню націоналістів провокує сепаратизм, який призвести до розпаду країни.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський політолог, доктор політичних наук, Михайло Савка.
"Путін заганяє РФ в режим турбулентності — частих непрогнозованих потрясінь. У цій ситуації націоналізми можуть синхронізуватися один з одним, і виникне ефект соціального резонансу, аж до бурхливого сплеску сепаратизму і розпаду країни", - підкреслив він.
Експерт нагадав, що перед початком агресії проти України "режим Путіна використовував стратегію заохочення російського націоналізму, сприймаючи російських націоналістів як органічну складову своєї підтримки".


Читайте також: В Україні чітко пояснили, чим Путін схожий на Гітлера: опубліковано відео

"За останні три-чотири роки ситуація змінилася, тому що влада зрозуміла — російський націоналізм може стати неконтрольованим. Тому російські опозиційні націоналісти потрапили під таку ж "роздачу" влади, як і ліберальна опозиція", - заявив Сава.


Він підкреслив, що лідери російських націоналістів опинилися в СІЗО і в'язницях, а деяким довелося емігрувати в Україну та країни Євросоюзу.


"Починаючи з кінця 80-х років минулого століття, у Росії спочатку піднімається російський націоналізм, потім він падає, а націоналізми етнічних меншин посилюються. І навпаки. Це дві синусоїди з разбіжкою в 90%. Націоналізми етнічної більшості та меншин підігрівають один одного, але вони не накладаються", — додав експерт.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Через Путіна РФ загрожує втрата територій, Китай може забрати їх навіть без війни - російський політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?