Путін сам себе підставив у справі "Україна проти РФ" — ЄСПЛ
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін сам себе підставив у справі "Україна проти РФ" — ЄСПЛ

Путін сам себе підставив у справі "Україна проти РФ" — ЄСПЛ
Джерело:  online.ua

14 січня Європейський суд з прав людини ухвалив перше рішення у справі "Україна проти Росії". Так, стало відомо, що ЄСПЛ визнав прийнятною скаргу української сторони на порушення прав людини в анексованому РФ Криму. Трохи згодом в Суді повідомили, що сам очільник Кремля Володимир Путін у своїх висловлюваннях таки підтвердив факти, що російські військові захоплювали півострів. Саме це й взяв до уваги Європейський суд із прав людини, коли ухвалював рішення щодо справи "Україна проти Росії". Наголошується, що судді взяли до особливої уваги беззаперечні заяви Путіна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на рішення ЄСПЛ.

За словами суддів, першу заяву Путін озвучив на зустрічі з керівниками силовиків вночі з 22 на 23 лютого 2014 року. Тоді президент сказав, що він ухвалив рішення "розпочати роботу з повернення Криму до Росії".

"Друге висловлювання пролунало в інтерв'ю 17 квітня 2014 року. Путін визнав, що Росія "роззброїла військові підрозділи та правоохоронні органи", а також, що "російські військовослужбовці підтримали кримські сили самооборони", — йдеться у офіційній заяві суду.

Варто зазначити, що переважна більшість статей, за якими Україна звинувачує РФ у здійсненні системних порушень прав людини у Криму, визнані прийнятними для розгляду по суті.

"У тому числі, будуть розглянуті звинувачення щодо неналежного нерозслідування Росією вбивств; щодо практики незаконного позбавлення волі та негідного поводження з людьми; переслідування неросійськомовних ЗМІ та обмеження освіти іншими мовами ніж російська; залякування та переслідування релігійних лідерів; автоматичного надання російського громадянства; обмеження вільно пересування кримчан на материкову Україну тощо", — мовиться в повідомленні.

Також наголошується, що ЄСПЛ  відхилив як неаргументовані лише звинувачення офіційного Києва щодо того, що РФ після окупації Криму встановила там "адміністративну практику щодо вбивств/розстрілів".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байдену радять кинути виклик Путіну  та врятувати Україну від РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?