Путін шокував світ неочікуваним рішенням щодо України - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін шокував світ неочікуваним рішенням щодо України - що відбувається

Путін шокував світ неочікуваним рішенням щодо України - що відбувається
Джерело:  online.ua

Нещодавно стало відомо, що російські війська готуються до наймасштабніших військових навчань "Кавказ 2020" - до Криму з’їдуться тисячі військових РФ. За словами колишнього командувача силами США в Європі генерала Бена Ходжеса, окупанти можуть спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду у Крим. Вже 17 липня очільник Міністерства оборони РФ Сергій Шойгу виступив з шокуючою заявою - він офіційно повідомив про те, що за наказом очільника Кремля Володимира Путіна Росія проводить раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів на кордоні з Україною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання "ТАСС".

"Відповідно до рішення Верховного головнокомандуючого Збройними силами Російської Федерації проводиться раптова перевірка військ Південного і Західного військових округів, окремих з'єднань центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів", - заявив очільник Міноборони РФ.

Сергій Шойгу почав стверджувати, що перевірка необхідна для "оцінки здатності ЗС забезпечити військову безпеку на південному заході Росії, де зберігаються серйозні загрози терористичного характеру, і підготовки до стратегічних командно-штабних навчань "Кавказ-2020". Поплічник Путіна наголосив, що в ході раптової перевірки передбачено проведення 56 тактичних навчань.

За словами командувача об’єднаних сил на Донбасі Сергія Наєва, наразі збройні сили працюють над підвищенням бойових можливостей на кримському напрямку. Нещодавно також глава Міноборони Андрій Таран запевняв, що його команда не зафіксувала підготовки окупантів до активних бойових дій поблизу адмінмежі Херсонщини та анексованого Криму. Однак, за його словами, під час навчань "Кавказ-2020" в окупованому Криму, Україна проведе дзеркальні командно-штабні навчання "Об’єднані зусилля-2020" за участю НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Денис Шмигаль поскаржився, що дітей, які знаходяться на території ОРДЛО та хочуть вступати в українські виші,  бойовики не пускають на територію України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?