Путін шукав союзника, а знайшов господаря: політолог розповів про проколі Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін шукав союзника, а знайшов господаря: політолог розповів про проколі Кремля

Путін шукав союзника, а знайшов господаря: політолог розповів про проколі Кремля
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін, який втратив союзників на Заході, спробував заручитися підтримкою Китаю, але не врахував загрози, що йде з Пекіна.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський політолог Михайло Савка.
"Демократії рідко воюють один з одним, а ось два авторитарних режиму — часто. Думаю, Путін дійсно пропускає китайську загрозу. Це об'єктивна загроза", - зазначив експерт.
Також він заявив, що "сьогодні можна говорити про різних економічних потенціалах Китаю і РФ".


Читайте також: Путін сам допомагає розвалити Росію – політолог пояснив велику небезпеку для РФ

"У Владивостоці ви можете побачити білборди з рекламою: "Стоматологія в Китаї!". На китайському березі прикордонних річок за десять років виросли нові величезні міста. Пенсіонери їдуть в Китай доживати віку на російську пенсію, там є для цього цілі містечка. Економічне взаємопроникнення прикордонних регіонів стало дуже глибоким", - нагадав Сава.
На думку політолога, "ситуація йде до того, що коли-то вплив Китаю на частини російських територій не буде ніким оскаржуватися, це просто стане фактом".
"При цьому Китай не знімав завдання територіальної експансії. Досить згадати війни з Індією, В'єтнамом або геноцид в Кампучії", — підкреслив він.
Експерт додав, що "Путін втратив союзників на Заході і кинувся на Схід, але там він може знайти тільки господаря, а не союзника".


Читайте також: Дії Путіна загрожують йому сепаратизмом і розвалом РФ - російський політолог

"Як мінімум, ця стратегія загрожує втратою територій без війни, але по праву сильного", - вважає він.


У той же час, очікувати появи китайських танкових бригад на просторах Далекого Сходу Сибіру або в короткостроковій перспективі не варто.


"А ось про довгострокову перспективу так сказати не можу. Росія, як член Ради безпеки ООН, вже показала Китаю методику роботи з "віджиму" території інших країн. Ядерний статус у відносинах з іншою країною ядерної не рятує", - заявив Сава.


Політолог нагадав, що "в статуті китайської армії є важлива особливість — крім оборони і наступу, передбачений ще такий вид бойових дій, як просочування на територію супротивника".


Більше  читайте на ONLINE.UA: Через Путіна РФ загрожує втрата територій, Китай може забрати їх навіть без війни - російський політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?