Путін сильно боїться Китаю: в Росії пояснили, чому
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін сильно боїться Китаю: в Росії пояснили, чому

Путін сильно боїться Китаю: в Росії пояснили, чому
Джерело:  online.ua

Російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський вважає, що президент РФ Володимир Путін боїться Китаю, тому не псуватиме з ним стосунки.
Про це журналіст розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Дуже легко сказати "охолодження відносин на користь США". Що означає охолодження відносин з Китаєм? Зменшувати поставки нафти в Китай? Це неможливо. Зменшувати обсяг торгівлі з Китаєм? Це неможливо. Згортати військово-технічне співробітництво? Це можливо. Але наскільки це важливо для Китаю, Росії і США - незрозуміло. Ясно, що на рівні риторики Росія з Китаєм псувати відносини не буде. Голосування в ООН - Москва і Пекін триматимуться разом. Але які конкретні дії робитиме Росія - я не розумію", - сказав Радзіховський.
За його словами, Путін не втручатиметься в протистояння між Пекіном і Вашингтоном.
"Наскільки я розумію Путіна, для нього ідеальна позиція повного нейтралітету, щоб з гори ведмідь дивився на бій орла з драконом. У Росії немає фізичних можливостей комусь допомогти в можливому протистоянні Китаю і США. Є табу, які Путін ніколи не порушить. Ніколи, ні за яких обставин він не піде на формальний військово-політичний союз з Китаєм", - зазначив експерт.

Читайте також: Європейський журнал дав Путіну кумедний титул
"Це означає крах російського суверенітету і державності. Це - те ж саме, що Путін пропонував Україні, тільки на місці України - Росія, а на місці Росії - Китай. На це він не піде ніколи. Аналогічно він не піде на різке погіршення відносин з Китаєм. Наприклад, РФ не буде збільшувати військову присутність, спрямовану проти Китаю, зменшувати обсяги торгівлі, розривати економічні зв'язки, в Радбезі ООН голосувати проти Китаю. Це абсолютно виключено. Росія дуже сильно зав'язана і сильно боїться Китаю", - пояснив він.
Водночас Радзіховський констатує, що Путін може допомогти США на іранському напрямі.
"При цьому політичні симпатії Путіна - на боці Китаю. Тому що це авторитарна країна. З іншого боку, культурний і психологічний вплив США на Росію більше, ніж вплив Китаю. Росія - європоцентрична країна, яка порівнює себе з США, а не з Китаєм. Реальний простір, де Путін може допомогти США, - іранський напрямок", - сказав журналіст.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Кремль, ймовірно, припинить стрілянину на Донбасі і годуватиме ДНР-ЛНР - російський журналіст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?