Путін скликав Радбез РФ на тлі загострення на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін скликав Радбез РФ на тлі загострення на Донбасі

Путін скликав Радбез РФ на тлі загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін 21 лютого скликає позачергове засідання Ради безпеки Росії. Про це повідомив прессекретар Кремля Дмитро Пєсков, він не озвучив тему засідання.

Джерело: Інтерфакс

Путін скликає позачергове засідання Ради Безпеки РФ

Президент Росії Володимир Путін у понеділок, 21 лютого, проведе позачергове засідання Ради безпеки країни, повідомив його речник Дмитро Пєсков.

Це велика Рада безпеки, - сказав він журналістам.

Таков він повідомив, що у Путіна на сьогодні заплановано кілька міжнародних телефонних розмов. Серед них розмова з президентом Франції Еммануелем Макроном, яка відбудеться о першій ночі.

Відповідаючи на питання, чи є засідання Ради безпеки у понеділок екстреним чи регулярним, він сказав, що це нерегулярне засідання.

Пєсков відмовився озвучити тему цього засідання, пообіцявши повідомити пізніше.
Востаннє Путін обговорював з Радою Безпеки ситуацію на Донбасі, де відбувається ескалація та так звані "гарантії безпеки" для Росії.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Путін та Байден домовилися взяти участь у саміті з безпеки

Президент США Джо Байден та Президент Росії Володимир Путін погодилися взяти участь у безпековому саміті за посередництва Франції. Він відбудеться 24 лютого за організації держсекретаря США Ентоні Блінкена та глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

Зазначається, що він відбудеться лише у тому випадку, якщо РФ не вторгнеться в Україну.

Нагадаємо, що на кордоні з Україною за оцінками розвідки США перебуває від 150 тис до 190 тис військових. Сьогодні дані супутників показали, що вони перемістилися ближче до кордону з Україною.

З 17 лютого триває ескалація на Донбасі, унаслідок якої загинуло двоє українських військових. Бойовики обстріляли низку населених пунктів на лінії розмежування.

Також ватажки самопроголошених республік оголосили про евакуацію дітей, жінок та осіб похилого віку. Повідомляється, що чоловіків старше 18 років не випускають, а змушують приєднуватися до збройних формувань.

18 лютого Джо Байден у свої промові заявив, що у нього є підстави вважати, що Путін вже прийняв рішення про вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?