Путін спровокував глобальну продовольчу кризу через війну в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін спровокував глобальну продовольчу кризу через війну в Україні

Путін спровокував глобальну продовольчу кризу через війну в Україні
Джерело:  online.ua

Заступник держсекретаря Венді Шерман повідомила, що війна Росії в Україні призвела до критичного дефіциту продовольства в Україні, а наслідки «глобальної продовольчої кризи» відчули у всьому світі.

Джерело: CNN

РФ створила продовольчу кризу у світі

На засіданні ООН 29 березня, присвяченому впливу війни Росії на глобальну продовольчу безпеку, Шерман заявила, що Росія розбомбила щонайменше три цивільні кораблі, які перевозили товари з Чорного моря.

Вона повідомила, що ВМС Росії блокують доступ до українських портів, перекриваючи можливість України експортувати зерно та не даючи близько 94 кораблям з продовольством досягти Середземного моря.

Шерман стверджувала, що заяви Росії про те, що санкції з боку США та їхніх союзників збільшують ціни на продовольство в усьому світі, ігнорують той факт, що Росія перешкодила експорту українського зерна решті світу.

Поки Путін продовжуватиме свою війну, поки російські сили продовжують бомбардувати українські міста та блокувати конвої з допомогою, поки мирні жителі в облозі не зможуть дістатися до безпечного місця, ця гуманітарна криза лише посилюватиметься. Цю війну розпочав Володимир Путін. Він створив цю глобальну продовольчу кризу. І він той, хто може це зупинити, – сказала Шерман.

Шерман сказала, що за оцінками Продовольчої та сільськогосподарської організації, близько 13 мільйонів людей у всьому світі «можуть опинитися в стані продовольчої небезпеки через вторгнення Росії в Україну».

Відзначаючи, що і Україна, і Росія є основними сільськогосподарськими виробниками, Шерман зазначила, що близько 30% світового експорту пшениці, 20% кукурудзи та 75% соняшникової олії надходять з Чорноморського регіону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?