Путін створює справжню хунту: названа явна ознака
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін створює справжню хунту: названа явна ознака

Путін створює справжню хунту: названа явна ознака
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін створює справжню хунту, дозволяючи своїм соратникам узурпувати владу і передавати її в спадщину.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA сказав російський економіст і політик Сергій Жаворонков.
За його словами, Путін не піде на приватизацію таких великих компаній, як "Роснефть", "Газпром", "Сбербанк", що допомогло б збалансувати пенсійну систему, у нього інша стратегія.
"Стратегія Путіна - в продажу неконтрольних пакетів акцій, що проблеми не вирішує. Неконтрольні пакети мало кому потрібні. Люди розуміють, що держкомпаніями управляють неефективно, дивіденди не найпривабливіші, ніякого права на участь в управлінні або доступу до інформації ніхто не отримує. Ці акції перетворюються на чисто портфельную інвестицію - купити і продати", - розповів економіст.
Читайте також: Стало відомо, як Путін таємно витрачає величезні гроші на ДНР-ЛНР
Жаворонков також розповів, що діти російських чиновників займають ключові посади у великих компаніях.
"Така його стратегія. У нас ось син Сергія Іванова призначений главою великої алмазодобувної компанії "Алроса" (син екс-глави адміністрації Путіна Сергія Іванова Сергій Іванов-молодший, до цього обіймав посаду старшого віце-президента Сбербанку РФ, - ONLINE.UA). Діти Патрушева і Бортникова, колишнього і нинішнього керівника ФСБ, керують державними банками (Дмитро Патрушев очолює "Россельхозбанк", Північно-Західний центр ВТБ очолює Денис Бортніков, - ONLINE.UA)", - зазначив він.
Економісту такий стан справ в Росії нагадує справжню хунту.
"Це нагадує хунту в повному розумінні слова, тому що вузька група людей намагається узурпувати владу і передати її у спадок. Це дивно, тому що цього не було за часів СРСР або при Єльцині. Синів влаштовували на якісь посади, але не абсолютно всіх і не в такому масштабі. Сталін зробив сина генералом авіації, але не міністром оборони. Російська влада перетворюється на владу сімей, де розставляють по держкомпаніях дітей", - підкреслив Жаворонков.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У Росії створюють хунту, а Путін загодовує силовиків, щоб вони стріляли в людей - економіст з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?