Путін та Байден нарешті домовилися про переговори щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін та Байден нарешті домовилися про переговори щодо України

Путін та Байден нарешті домовилися про переговори щодо України
Джерело:  online.ua

4 грудня офіційна Москва повідомила, що відеодзвінок президентів Джо Байдена і Володимира Путіна відбудеться орієнтовно наступного тижня після поїздки очільника Кремля до Індії. З такою заявою першим виступив помічник президента РФ Юрій Ушаков.

Джерело: "Радіо Свобода"

РФ заявила, що Путін та Байден домовилися про переговори

Контакт має відбутися протягом днів. У нас вже є конкретна дата і час цієї відеоконференції. Але краще почекати, поки всі параметри будуть повністю узгоджені з американською стороною, і тоді ми зможемо офіційно оголосити про це, - заявив Юрій Ушаков.

Як стверджує помічник Володимира Путіна ,  президенти США та РФ мають намір обговорити хід виконання домовленостей, які були узгоджені на перемовинах у червні в Женеві. В Кремлі звертають увагу на те, що розмову будуть вести про "Афганістан, Лівію, Іран та кризову ситуацію в Україні".

Окрім того, наголошується, що офіційна Москва досі плекає надію отримати юридичні гарантії, що Україна не стане членом НАТО.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно очільник Білого дому Джо Байден попередив команду Володимира Путіна про те, що його команда активно займається підготовкою ініціатив, щоб унеможливити вторгнення армії Росії на територію України.

Я готую, на мою думку, найбільш всеосяжний і значний набір ініціатив, щоб пану Путіну було дуже важко зробити те, що, як побоюються люди, він може зробити, — повідомив очільник Білого дому.

Що відомо про переговори Путіна та Байдена

Білий дім та Кремль довго не могли домовитися про точну дату переговорів президентів у форматі відеоконференції,однак серед тих, які розглядаються — 7 грудня.

Погодженої дати немає. З двох сторін є різні пропозиції щодо дат, але вони поки не синхронізовані, — заявив нещодавно речник Кремля Дмитро Пєсков.

Журналісти поцікавилися у прессекретаря Путіна, чи можуть перемовини відбутися 7 грудня, той відповів, що "і ця дата фігурує, але фігурують також інші". Він додав, що перемовини можуть відбутися "у будь-який момент".

На запитання про формат переговорів — сам на сам чи з участю делегацій — Пєсков зазначив, що всі деталі досі обговорюються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?