Путін та Лукашенко запланували термінову зустріч
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін та Лукашенко запланували термінову зустріч

Путін та Лукашенко запланували термінову зустріч
Джерело:  online.ua

24 грудня офіційно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін й білоруський диктаторо Олександр Лукашенко проведуть невідкладну зустріч 29 грудня в Санкт-Петербурзі. 

Джерело:  пресслужба  так званої "адміністрації" нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка

Путін і Лукашенко зустрінуться в Санкт-Петербурзі 29 грудня

На 29 грудня запланована зустріч Олександра Лукашенка з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Голови держав обговорять актуальні питання російсько-білоруської співпраці, - повідомляє команда білоруського диктатора.

Згідно з останніми даними, нелегітимний президент Білорусі перебуватиме в Санкт-Петербурзі з офіційним візитом 28 і 29 грудня.

Окрім того, наголошується, що Олександр Лукашенко має намір неформальний саміт очільників держави Співдружності незалежних держав, на тридцяту річницю підписання декларації про утворення СНД. За словами журналістів, під час цієї зустрічі будуть порушувати питання участі Білорусі в СНД та посиленню зв’язків між Росією і рештою держав.

Олександр Лукашенко та Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Що важливо знати про Співдружність Незалежних Держав

Співдружність Незалежних Держав була створена в грудні 1991 року лідерами Росії, Білорусі й України як міжнародна організація для колишніх членів-республік СРСР. Враховуючи той факт, що парламент України не ратифікував договір - наша країна ніколи не була повноцінним членом Співдружності.

У 2018 році офіційний Київ заявив, що Україна вийде й денонсує всі угоди СНД, у яких вона була асоційованим членом. Чергову угоду глава держпаи Володимир Зеленський скасував декілька місяців тому.

Читайте також:

  • Лідер Естонії Алар Каріс переконаний, що одна із найголовніших цілей очільника Кремля Володимира Путіна — остаточно розсварити союзників по НАТО

  • Команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана звертає увагу на те, що конфлікт Росії з Україною та НАТО вийшов на небезпечний рівень

  • У Зеленського відповіли на звинувачення Путіна щодо активів СРСР

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?