Путін терміново привів війська в бойову готовність у кордонів України - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін терміново привів війська в бойову готовність у кордонів України - що відбувається

Путін терміново привів війська в бойову готовність у кордонів України - що відбувається
Джерело:  online.ua

У найближчій перспективі є великі ризики того, що Росія почне новий масштабний наступ проти України, про загрозу якого раніше заявила розвідка Міноборони і західні військові експерти. Черговим доказом підготовки наступу Росії на Україну став наказ Путіна, який несподівано для всіх оголосив раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів на кордоні з Україною в рамках підготовки до наймасштабніших військових навчань "Кавказ 2020" в окупованому Криму. У Міноборони РФ вже відзвітували, що війська приведені у вищі ступені бойової готовності - вони повністю готові до вирішення навчально-бойових завдань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"В даний час війська приведені у вищі ступені бойової готовності, завершують зосередження в призначених районах і готуються до вирішення навчально-бойових завдань", - розповів заступник міністра оборони РФ, генерал-полковник Олександр Фомін.

Він уточнив, що тепер об'єднанням, з'єднанням і військовим частинам належить виконати комплекс заходів оперативної і бойової підготовки на 35 полігонах та ділянках місцевості, 17 морських полігонах, що говорить про великий просторовий розмаху і масштабність раптової перевірки. Фомін зазначив, що всього до перевірки залучено близько 150 тисяч військовослужбовців, близько 400 літальних апаратів, понад 26 тисяч одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки, понад 100 кораблів та суден забезпечення.

"Міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу доручив результати дій військ на перевірці врахувати при їх допуск до стратегічного командно-штабного навчання" Кавказ-2020 ", які плануються у вересні", - додав Фомін.

Як відомо, раптова перевірка військ за наказом Путіна почалася 17 липня. Її нібито вирішили провести для оцінки здатності російських військових забезпечити безпеку на південному заході РФ.

Україна вирішила відповісти на рішення Путіна. З урахуванням накопичення російських військ в українських кордонів під приводом підготовки навчань "Кавказ-2020", Міноборони України та Збройні сили України за участю країн НАТО планують в цей же час - в останню декаду вересня - провести стратегічні командно-штабні навчання "Об'єднані зусилля-2020 ".

Нагадаємо, кілька днів тому головне управління розвідки повідомило, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ - 2020" поблизу українських кордонів. Розвідка не виключає варіант, що під час навчань РФ в своєму стилі може вдатися до нових нахабних провокацій. Крім того, вже вивчається сценарій, коли відбудуться і широкомасштабні військові дії проти України. Що важливо розуміти, навчання пройдуть на багатьох полігонах, в тому числі в окупованому Криму і в Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною. У Міноборони України допускають, що осінні військові навчання Кавказ 2020 будуть використані російським керівництвом для демонстрації військової могутності України і державам Європи, а також що ці навчання слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО попередили про загрозу через наказ Путіна провести раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів на кордоні з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?