Путін терміново звернувся до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін терміново звернувся до НАТО

Путін терміново звернувся до НАТО
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін надіслав країнам-членам НАТО і багатьом іншим державам послання з пропозицією ввести мораторій на розгортання в Європі та інших регіонах ракет середньої і малої дальності, передає ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант".

"Закликаємо вас підтримати наші зусилля, виступивши на користь оголошення в рамках НАТО мораторію на розгортання РСМД наземного базування, аналогічного тому, який оголосила Росія. Росія вже оголосила про своє рішення не розміщувати ракети середньої і малої дальності в Європі або інших регіонах, доки від цього будуть утримуватися американці. Закликали США і їхніх союзників взяти на себе аналогічні зобов'язання, однак зустрічної зацікавленості поки не спостерігаємо", - сказано в листі президента РФ.

Наразі відомо, що послання отримали зокрема Китай, глава зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Федеріка Могеріні і генсек НАТО Йенс Столтенберг. Також сказано, що Путін і раніше пропонував НАТО піти на такі домовленості, але Альянс зацікавленості не виявив.

Співрозмовник "Коммерсанта" з МЗС однієї з країн блоку пояснив: НАТО не розглядає пропозицію Москви всерйоз, оскільки вважає, що Росія такі ракети на своїй території вже розгорнула.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський опозиціонер, голова організації Renew Democracy Initiative, а також прославлений шаховий гросмейстер Гаррі Каспаров вважає, що західні лідери кидають президенту Росії Володимиру Путіну рятівний круг замість того, щоб стримувати його.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?