Путін цинічно прокоментував справу відомого в'язня-українця
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін цинічно прокоментував справу відомого в'язня-українця

Путін цинічно прокоментував справу відомого в'язня-українця
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін прокоментував справу українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ нібито за підготовку терористичних актів в Криму, і заявив, що Сенцов засуджений не за свою політичну позицію.

Читайте також: Н іякого тероризму: Росію в черговий раз викрили в брехні
Про це він заявив в ході засідання Ради з культури в Санкт-Петербурзі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter журналіста кремлівського пулу Дмитра Смирнова.
Відзначимо, що відомий російський кінорежисер і сценарист Олександр Сокуров звернувся до Володимира Путіна з проханням допомогти Сенцову. "Він засуджений не за свою політичну позицію, а за конкретні дії. Суд діє за законом", - підкреслив у відповідь президент РФ.



"Слава богу, що з його вини не загинули люди. Але могли загинути, якби йому дозволили здійснити задумане", - додав він.



У мережі критично поставилися до слів Путіна. Так Родріго Фомін прокоментував його заяви в такий спосіб: "У результаті дій злочинця Путіна загинули десятки тисяч, але це не заважає йому зображати президента країни".


Joney: "У нас багато хто засуджений "не за політичну позицію".


NEA: "Таке відчуття, що він сам вірить в те, що несе пургу".


Нагадаємо, що колишній Уповноважений з прав людини в РФ Елла Памфілова ще в квітні заявила, що у Сенцова немає російського паспорта і він - громадянин України.


Після анексії Криму Сенцов в Росії був визнаний громадянином РФ лише з тієї причини, що у встановлені терміни "офіційно не заявив про відмову від російського громадянства", але й не звертався із заявою на оформлення російського паспорта і, відповідно, паспорт не отримував".


Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці жовтня стало відомо, що

Олега Сенцова на 15 діб перевели в штрафний ізолятор, можливо, щоб застосувати до нього в подальшому тортури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?