Путін цинічно прокоментував створення Православної церкви України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін цинічно прокоментував створення Православної церкви України

Путін цинічно прокоментував створення Православної церкви України
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін зухвало заявив, що створення єдиної помісної церкви є чисто політичним проектом, який нібито націлений на те, щоб розділити народи Росії й України, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

"Нова церковна структура є виключно політичним, світським проектом. Його головна мета – розділити народи Росії і України, посіяти не тільки національну, але й релігійну ворожнечу", – заявив Путін.

Також очільник Кремля заузначив, що УПЦ Московського патріархату є нібито незалежною від Російської православної церкви і має лише канонічний зв'язок з нею.

"Не йдеться про самостійність "Православної церкви України". Насправді вона повністю підконтрольна Стамбулу. А ось найбільша на Україні канонічна Українська православна церква (УПЦ МП – ред.), яка по автокефалію до патріарха Варфоломія не зверталася, абсолютно незалежна в своїх діях. Вона зберігає виключно канонічний зв'язок із Російською православною церквою, але навіть це викликає неприховане роздратування у нинішнього київського режиму", – сказав президент РФ.

Окрім того, Путін цинічно додав, що в Україні влада нібито переслідують священиків та вірян УПЦ МП, відбирають у них храми і монастирі, а саму церкву намагаються позбавити її законного найменування. Зазначимо, у цьому лідер РФ звинувачує українську владу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Трампа звинуватили в тому, що він вручив Путіну перемогу, яка була йому не по зубах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?