Путін узаконив депортацію жителів окупованих територій України у разі відмови від паспорта РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін узаконив депортацію жителів окупованих територій України у разі відмови від паспорта РФ

Путін узаконив депортацію жителів окупованих територій України у разі відмови від паспорта РФ
Джерело:  online.ua

Кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін ухвалив указ, відповідно до якого, українських громадян на окупованих територіях буде очікувати депортація у разі відмови від російського громадянства.

Джерело: указ Путіна

Що відомо про примусову депортацію українців з окупованих територій 

Зазначається, що у підписаному диктатором указі зазначається, що громадяни України, які нібито незаконно проживають на окупованих армією РФ територіях і відмовляються приймати громадянство РФ, можуть залишатись там до 1 липня 2024, однак потім на них буде чекати депортація.

Окремим пунктом йдеться про депортацію осіб, що представляють загрозу нацбезпеці РФ.

Жителів незаконно анексованих регіонів, які виступають за "насильницьку зміну основ конституційного ладу" в Росії, фінансують терористичну і екстремістську діяльність або беруть участь в "несанкціонованих" акціях, будуть депортувати і забороняти їм в'їзд в країну.

У ПАРЄ визнали геноцидом вивезення Росією та Білоруссю дітей з України 

Резолюція зазначає, що примусова депортація є ознакою геноциду згідно з міжнародним правом, тож усі випадки мають бути розслідувані, а всі причетні мають нести відповідальність.

Цей документ вперше згадує термін "геноцид" щодо дій Росії.

У резолюції вітається рішення Міжнародного кримінального суду про ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової.

При цьому Парламентська асамблея Ради Європи також визнала винним у примусовій депортації українських дітей білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

ПАРЄ підтримала правку до резолюції Асамблеї про визнання Лукашенка причетним до примусової депортації дітей і дорослих з окупованих територій України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?