Путін-вбивця: експерт розкрив прихований сенс слів Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін-вбивця: експерт розкрив прихований сенс слів Байдена

Путін-вбивця: експерт розкрив прихований сенс слів Байдена
Джерело:  online.ua

The InsiderBellingcat  та Der Spiegel  в своєму новому розслідування повідомили, що ті докази, які знайшли українські силовики, підтвердили, що росіянин Вадим Соколов, якого судять у Берліні за вбивство чеченського польового командира, та Вадим Красіков з підрозділу "Вимпел" Центру спецпризначень ФСБ - одна і та сама особа. Розслідувачі вважають, що "Соколов" було вигаданим прізвищем для прикриття. А ось український журналіст Денис Казанський звернув увагу на те, що резонансна заява президента США Джо Байдена про Путіна-вбивцю була своєрідним анонсом цього розслідування, передає ONLINE.UA.

"Знайдені українськими правоохоронцями фото Вадима Красікова із родинного альбому у Харкові дають підстави стверджувати, що Вадим Красіков та кілер Вадим Соколов, який постав перед судом у Німеччині за вбивство Зелімхана Хангошвілі - та сама особа", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними Der Spiegel, нові докази, які знайшли у помешканні тещі Красікова, кілька днів тому передали німецьким правоохоронцям. Кілька світлин є у розпорядженні журналістів, у тому числі з весільного альбому 2010 року. Серед документів є також свідоцтво про шлюб, де чоловік названий Вадимом Красіковим.

"На кольорових фото його обличчя видно з різних ракурсів, що дозволяє більш надійне порівняння, ніж з чорно-білими фото. На одному з фото добре видно татуювання Вадима Красікова на лівому плечі. Воно повністю ідентичне татуюванню, що є на плечі "Вадима Соколова" і сфотографоване поліцією", - повідомляють журналісти.

Окрім того, розслідувачі наводять докази, що кілер був пов’язаний з російськими спецслужбами - ФСБ забезпечила дружину та доньку "Соколова" новими паспортами та відправила їх до Криму.

"Журналісти ще раніше з’ясували, що протягом кількох місяців після вбивства Хангошвілі та арешту Красікова-Соколова з його телефона, що залишився в Росії, надходили виклики на інший телефон, і цей зв’язок був особливо активним перед виїздом до Берліну. Журналісти припустили, що телефон Красікова після його після від’їзду використовувала дружина. Це підтверджувалося даними геолокації, які показали, що телефон залишався у межах квартири та іноді пересувався синхронно з телефоном дружини", - йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в України з'явився новий сюзник у боротьбі з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?