Путін вчинив інакше: розкритий початковий план Росії із захоплення Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін вчинив інакше: розкритий початковий план Росії із захоплення Криму

Путін вчинив інакше: розкритий початковий план Росії із захоплення Криму
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін

планував анексувати Крим під час або одразу ж після президентських виборів в Україні, запланованих на 2015 рік, однак втеча колишнього глави української держави Віктора Януковича прискорила розвиток подій.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.


"Теоретичні заготовки існували, але вони ніколи не були в мейнстрімі. На мій погляд, готувалися до чергових виборів президента України на 2015 рік. Янукович програвав би будь-якій кандидатурі, яка виходила б у другий тур. В цій ситуації планували мати якісь речі в оперативному резерві. Але конкретне рішення було прийнято спонтанно", - сказав російський політик.


За його словами, радники Путіна пропонували йому абхазько-осетинський сценарій, проте він вирішив діяти інакше.


"Наскільки я розумію, велика група радників Путіна пропонувала абхазько-осетинський сценарій: спочатку референдум про незалежність, а потім референдум про об'єднання з РФ. Це був би правильний, з точки зору Кремля, сценарій, який пом'якшив би рішення міжнародного співтовариства. Але Путін вирішив діяти безпосередньо", - зазначив Пономарьов.


"Чому? Тому що його завдання було в тому, щоб в медійному просторі перебити резонанс від Майдану, втечі Януковича. Треба було показати, що Путін виграв, а не програв - тут і зараз, а не колись потім. Путін добре розуміє російський народ, тому поразку зміг перетворити на перемогу", - пояснив він.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Путіну пропонували інший план захоплення Криму, а ватажків ДНР-ЛНР пустять "в расход" - екс-депутат Держдуми Пономарьов

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?