Путін вибирає людей за принципом "тупий і ще тупіший" - російський фінансист
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін вибирає людей за принципом "тупий і ще тупіший" - російський фінансист

Путін вибирає людей за принципом "тупий і ще тупіший" - російський фінансист
Джерело:  online.ua

Президент Росії  Володимир Путін  приставив до влади чекістів, навчених прикривати злодійство і не маючих нічого спільного з бізнесом.


Так російський фінансист і блогер Слава Рабинович в інтерв'ю ONLINE UA прокоментував операцію з продажу частини компанії "Роснефть" швейцарському сировинному трейдеру Glencore і катарському інвестфонду.


Читайте також: Путін і не тільки: названі три головні бандита Росії


"У влади в Росії гебешні чекісти, які вміють користуватися тільки тими методами, якими їх навчали. Вони не мають нічого спільного з бізнесом, вільною творчістю і створенням цінностей. Тому підбір бюрократії, в тому числі і на позиції топ-менеджерів, проходить по принципам фільму "Тупий і ще тупіший". На це все накладаються безмежна жадібність і безкарність цих людей за їх дії", - підкреслив Рабинович.


"Звичайно, "Роснефть", по суті, вкрали в розмірі 19,5% причому за рахунок платників податків. Оскільки вони чекісти, їм потрібна спецоперація, прикриття злодійства, щоб була ілюзія відсутності крадіжки. Тому вони винайшли схематоз. Під час цього схематозу вони формально один перед одним звітували. Ця робота на камеру - для лохів", - додав він.


Фінансист розповів, як після формальних звітів голови російської державної компанії "Роснефть" Ігоря Сечіна перед Путіним в Glencore заявили, що реальний стан справ інший. Потім, коли було заявлено про продаж частини "Роснефти" за 10,5 млрд євро, італійський банк Intesa Sanpaolo, який вважався основним кредитором покупців частки в компанії, інформував, що грошей не тільки не давали, але і не провели процес затвердження кредитних ліній.


Читайте також: Санкції проти Росії: любителям Путіна пророкують голодні часи


Також Рабинович описав схему російської влади з "Роснефтью": "Фактично надруковані рублі, тобто емісія в розмірі 600 млрд рублів, була видана державним банкам, яким наказали її витратити на облігації "Роснефти". Все це відбувалося не ринковим способом. Хто ж побіжить купувати нові боргові інструменти компанії, що і так вже має непідйомні боргові зобов'язання і є особистим "гаманцем" ОПУ Сечіна-Путіна? "Роснефть" отримала ці гроші від облігацій і розмістила їх, через інший проміжний схематоз, в "Газпромбанку" і ще, схоже, в декількох інших російських держбанках".


"Далі "Газпромбанк" і деякі інші російські держбанки стали фінансуючою стороною приблизно на такі ж суми, які повинні були бути виплачені за приватизацію. Це просто круговорот свіжонадрукованих грошей, який не має нічого спільного ні з фінансовим ринком, ні з приватизацією, але зате має багато спільного з крадіжкою 19,5% "Роснефти", - резюмував фінансист.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Якщо Трамп виконає одну з обіцянок, це серйозно вдарить по Путіну - Слава Рабинович.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?