Путін відкрив пам'ятник київському князю в Москві: з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін відкрив пам'ятник київському князю в Москві: з'явилися фото і відео

Путін відкрив пам'ятник київському князю в Москві: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін в День народної єдності, який росіяни відзначають 4 листопада, відкрив біля Кремля пам'ятник київському князю, хрестителю Київської Русі Володимиру.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter журналіста кремлівського пулу Дмитра Смирнова.
Путін разом з патріархом Кирилом відкрив пам'ятник київському князю Володимиру, який був виконаний за проектом художника Салавата Щербакова та споруджений з ініціативи Російського військово-історичного товариства і уряду Москви.
Варто відзначити, що це перший пам'ятник правителю Київської Русі Володимиру в Росії, до цього пам'ять про нього була увічнена тільки зображенням хрестителя Русі в композиції пам'ятника «Тисячоліття Росії» у Великому Новгороді.


Пам'ятник князю Володимиру почали встановлювати в Москві в середині жовтня. Спочатку 24-метрова скульптура повинна була з'явитися на Воробйових горах, але за підсумками обговорень зменшений монумент вирішили розмістити на Боровицькій площі біля Кремля.
У мережі прокоментували установку пам'ятника київському князю в Москві.





Володимир I Святославич - князь новгородський (970-988), великий князь київський (978-1015), який в 988-му році хрестив Русь.
Як повідомляв ONLINE.UA, доктор історичних наук, російський учений і суспільно-політичний діяч Андрій Зубов заявив, що серед адекватних людей ніхто не ставив під сумнів статус Києва як "матері міст руських", як і того, що державність і православ'я пішли з Києва.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?