Путін відреагував на критику Спутника V з боку ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін відреагував на критику Спутника V з боку ЄС

Путін відреагував на критику Спутника V з боку ЄС
Джерело:  online.ua

22 березня очільник Кремля Володимир Путін особисто відповів на критику влади Європейського Союзу. Президент РФ заявив, що вважає дивною заяву єврокомісара Тьєрі Бретона, що ЄС "абсолютно не потрібна" російська вакцина "Спутник V". З коментарем він виступив під час онлайн-наради з питань вакцинації проти коронавірусу, передає ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

"Один з відповідальних працівників Єврокомісії заявив, що нам не потрібен "Спутник V". Дивна заява. Ми нічого нікому не нав'язуємо", - заявив очільник Кремля.

Окрім того, він додав, що офіційна Москва вже подала офіційну заявку щодо затвердження вакцини в Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) в кінці січня, однак лише в березні прийшло рішення про початок її розгляду.

"У зв'язку з цим знаєте, що хочеться сказати? Ми нічого нікому не нав'язуємо, але коли такі заяви ми чуємо від офіційних осіб, виникає питання: чиї інтереси захищають і представляють ці люди - інтереси якихось фармацевтичних компаній чи інтереси громадян європейських країн", - зазначив Володимир Путін.

Також російський президент почав хизуватися, що інтерес до скандальної російської вакцини проявляють все більше держав по всьому світу.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон нагадав, що Євросоюз затвердив вже 4 вакцини для використання, тож блоку абсолютно не потрібна російська вакцина "Спутник V".

"У нас є можливість доставити від 300 до 350 мільйонів доз до кінця червня... у нас є можливість досягти імунітету на всьому континенті", - наголосив Бретон.

На переконання політика, наразі потрібно, щоб затверджені вакцини вироблялися та масово вводилися людям.

Нагадаємо, в березні Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) розпочало експертизу вакцини "Спутник V", яка може завершитися затвердженням препарату для використання у 27 країнах-членах Євросоюзу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава уряду Словаччини Ігор Матович неочікувано для всіх заявив, що готовий подати у відставку через російську вакцину "Спутник V". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?