Путін вигадав ще одну вимогу для повернення полонених моряків
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін вигадав ще одну вимогу для повернення полонених моряків

Путін вигадав ще одну вимогу для повернення полонених моряків
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін заявив, що полонені українські моряки можуть бути обмінені на громадян РФ. Про це він сказав на брифінгу для преси за підсумками саміту G20 в японській Осаці, передає ONLINE.UA.

Відповідаючи на запитання, чи пов’язувалося звільнення українських моряків з поверненням Росії в ПАРЄ, Путін відповів:

«Ні, до чого тут ПАРЄ і українські моряки. Зверніть увагу. По-моєму, вже новопризначений начальник Генерального штабу української армії (Руслан Хомчак) підтвердив, що це була провокація, організована екс-президентом України Петром Порошенко в ході передвиборної боротьби. Це просто ні в які ворота не лізе. Це неподобство. Давайте ми з цього будемо виходити, якщо так, то фактично українська сторона зізналася, що ця була провокація з їх боку», – заявив Путін.

При цьому господар Кремля допустив, що моряки можуть бути обмінені на росіян, які відбувають покарання в Україні.

«У нас є питання по деяким людям, які затримані в Україні», – додав Путін.

За словами російського президента, українські моряки виконували наказ і він це розуміє, але, тим не менш, вони порушили закони РФ.

«Потрібно спокійно в робочому режимі з цим розібратися», – заявив Путін.

Також лідер РФ заявив, що президент США Дональд Трамп піднімав питання звільнення українських моряків в ході їх переговорів під час саміту G20, однак «рішення не було».

Нагадаємо, що 25 травня Трибунал ООН оголосив рішення по справі 24 полонених українських моряків, згідно з яким Росія зобов’язана негайно їх відпустити без будь-яких умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?