Путін вимагає приймати оплату за поставлений в Європу газ в рублях
Категорія
Економіка
Дата публікації

Путін вимагає приймати оплату за поставлений в Європу газ в рублях

Путін вимагає приймати оплату за поставлений в Європу газ в рублях
Джерело:  online.ua

23 березня очільник Кремля Володимир Путін доручив приймати оплату за поставлений "недружнім країнам" російський природний газ лише у рублях. 

Джерело: росЗМІ

Путін наказав приймати оплату за поставлений в Європу газ в рублях

Усі закордонні споживачі повинні мати можливість проведення платежів за російський газ у рублях, - заявив російський президент.

Путін також почав стверджувати, що офіційна Москва буде продовжувати постачати газ відповідно до обсягів і цін за контрактами.

За останні кілька тижнів, як ви знаєте, низкою західних країн були ухвалені нелегітимні рішення по так званому замороженню російських активів. Цей колективний Захід фактично підвів риску під надійністю своїх валют… Тепер у світі кожен знає, що зобов’язання у доларах та євро можуть бути невиконані, - додав російський президент.

За його словами, можливість проведення оплати в російських рублях за поставлений газ у "недружні країни" має бути здійснено в "найкоротші терміни".

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Що важливо розуміти, наша країна та декілька інших держав роблять всеможливе, щоб заборонити імпорт в Європейський Союз енергоресурсів із Росії. Вони звертають увагу на те, що Путін фінансує війну за рахунок доходів у кілька сотень мільйонів євро щодня від продажу газу та нафти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?