Путін вирішив захистити ще одну країну, незважаючи на катастрофічну ситуацію в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін вирішив захистити ще одну країну, незважаючи на катастрофічну ситуацію в Росії

Путін вирішив захистити ще одну країну, незважаючи на катастрофічну ситуацію в Росії
Джерело:  online.ua

У суботу, 10 жовтня, президент РФ Володимир Путін провів термінові телефонні переговори з іранським лідером Хасаном Роухані. Вони обговорили військовий конфлікт в Нагірному Карабаху, домовленості Вірменії і Азербаджана щодо перемир'я, а також ситуацію з коронавірусом. Глава Кремля запропонував Ірану допомогу в протидії коронавірусній інфекції. Вони обговорили співпрацю по російській вакцині "Супутник V", яка, як стверджує Путін, здатна захистити населення Ірану від коронавіруса. Важливо відзначити, що тим часом в Росії вже склалася катастрофічна ситуація із захворюваністю - за минулу добу зафіксовано майже 13 тисяч нових випадків зараження, а це максимальний приріст хворих з початку пандемії. Але російська влада не поспішає запускати масову вакцинацію від коронавіруса вакциною, яка ще не пройшла клінічні випробування і не доказала свою ефективність, але при цьому активно продає препарат закордонним країнам. Зокрема, російська вакцина вже доставлена у Білорусь та Венесуелу, передає ONLINE.UA.

"Розглянуто ситуацію навколо реалізації Всеохоплюючого плану дій щодо іранської ядерної програми. Відзначено важливість збереження цієї ключової для міжнародної безпеки угоди. Обговорено актуальні питання двостороннього співробітництва в торговельно-економічній сфері. Приділено увагу проблематиці боротьби з поширенням коронавірусної інфекції, зокрема, перспективам взаємодії з російської вакцини «Супутник V»", - розкрили в Кремлі подробиці переговорів Путіна і Роухані.

Росіяни обурені планами Путіна захистити інші країни від коронавіруса, поки в Росії спостерігається черговий пік пандемії, який, за прогнозами епідеміологів і вірусологів, може бути серйозніше, ніж навесні.

"А як же росіяни? До свого народу йому як завжди і справи немає; Так є ж вакцина, якою вони готові продавати всьому світу? Чому нею не захистити росіян? Тому що туфта,так як після вакцинації стає гірше і йде повторний круг; Брешуть, як завжди ... Ще й заробити хочуть ", - коментують росіяни рішення Путіна продати російську вакцину проти коронавіруса Ірану.

Як відомо, 15 серпня МОЗ Росії повідомив про створення першої партії вакцини проти коронавіруса - Супутник V, якою вже прищепилася дочка російського президента Володимира Путіна. Що важливо розуміти, російську вакцину розкритикували світові експерти в області охорони здоров'я. Вони вважають, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань, тому може бути небезпечна для здоров'я людей.

Через це не тільки ВООЗ, а й місцева Асоціація організації клінічних досліджень безуспішно радили Міністерству охорони здоров'я РФ утриматися від реєстрації вакцини. Підстава для таких рекомендацій - обмежені дані щодо ефективності кандидата і той факт, що в світі є чимала кількість розробок, які зайшли набагато далі, ніж вакцина, розроблена в РФ, однак які очікують на повноцінне завершення випробувань і прекваліфікацію ВООЗ.

Але команда Путіна і сам президент Росії запевняють, що російська вакцина від коронавіруса асболютно безпечна для людей. Препарат вже відправили до Білорусі і Венесуели, щоб випробувати вакцину на добровольцях.

Нагадаємо, 6 жовтня офіційно стало відомо, що глава політради проросійської партії "ОТЗЖ" Віктор Медведчук провів термінову зустріч зі своїм кумом і президентом РФ Володимиром Путіним. Він обговорив з ним, зокрема, можливість поставки в Україну російської вакцини від коронавіруса Супутник V. Путін погодився, але заявив, що офіційна влада України повинна відповідним чином сформулювали свої запити. Президент України Володимир Зеленський відмовився від пропозиції. Він запевнив, що Україна буде закуповувати вакцину тільки в ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в президентській партії "Слуга народу" виступили з несподіваною пропозицією щодо російської вакцини від коронавіруса. Народний депутат Олександр Качура вважає, що влада України "буде зобов'язана" закуповувати цей препарат у Росії. Він вважає, що якщо ефективність російської вакцини від COVID-19 буде доведена і дійсно будуть відповідні рекомендації, то "ми будемо зобов'язані домовлятися і купувати".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?