Путін виступив з категоричною заявою про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін виступив з категоричною заявою про Донбас

Путін виступив з категоричною заявою про Донбас
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін виступив з новою заявою про Донбас, якою в черговий раз публічно відмовився від мирного плану України по завершенню війни. На закритій зустрічі з головними російськими пропагандистами він заявив, що ніколи не покине Донбас, незважаючи ні на що. Це не перша заява Путіна про допомогу ОРДЛО, яку політичні експерти розцінюють як рішення Кремля збільшити військову підтримку російським збройним формуванням, а не місцевим жителям так званих "ЛНР" і "ДНР". А це означає, що незабаром може початися ескалація конфлікту, хоча в зоні ООС вже значно загострилася ситуація, бойовики зірвали перемир'я і демонструють готовність йти в атаку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Ви розумієте, звичайно, у мене перед очима стоять деякі люди, які отримали травми та каліцтва, особливо діти, на Донбасі. Але на наших з вами плечах величезна відповідальність за Росію в цілому. І перш ніж прийняти якесь рішення, ми повинні подумати про наслідки будь-якого нашого кроку. Донбас ми не кинемо. Незважаючи ні на що ", - заявив Путін на закритій зустрічі з редакторами російських ЗМІ, фрагменти якої оприлюднив Кремль.

В якому контексті Путін говорив про Донбас і на яке питання відповідав - невідомо, оскільки зустріч була закритою. Але також извесно, що головна пропагандистка Кремля, головна редакторка російського держканалу RT Маргарита Симоньян на зустрічі нагадала Путіну, що в 2014 році в Донбасі була "русская весна" і запитала, чи не час наступити "русскому лету".

Росіяни обурилися заявою Путіна про Донбас. Вони нагадали йому головні завдання президента Росії, про які глава Кремля забув.

"Бандит зовсім з глузду з'їхав, забрав чужу територію і в нахабну каже, що не віддасть її; Своїх людей похилого віку та хворих дітей пожалій. Досить нам Кримнаша; Навіщо Донбасу Путін і його плутократія. Донбас кине Путіна. Нехай вся ця банда котиться під три чорти; Якщо це внутрішній конфлікт в Україні, то чому ти лізеш в нього. І лізеш у внутрішні СПРАВИ УКРАЇНИ ", - коментують в мережі заяву Путіна про Донбас.

Нагадаємо, кілька тижнів тому в окупованому Донецьку пройшов так званий форум за участю, в тому числі, російських політиків і пропагандистів. На форумі взяли доктрину "Русский Донбас", яка передбачає захоплення всієї території Донецької та Луганської областей України та приєднання їх до Росії. У Кремлі, до речі, відмовилися від цього "документа" і заявили, що Путін не збирається включати Донбас до складу Росії. При цьому спікер Кремля Дмитро Пєсков підкреслив, що РФ "займає послідовну і відповідальну позицію щодо захисту російськомовного населення Донбасу і продовжить захищати російських".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна заявили про серйозну поступку Україні по Донбасу. Глава МЗС РФ Сергій Лавров цю поступку охарактеріозовал як спробу створити так звану дорожню карту щодо врегулювання конфлікту в рамках Мінських угод. Лавров дав зрозуміти, що нічого більшого від Москви чекати не варто - Путін буде принципово стояти на своєму і домагатися імплементації в законодавство України "формули Штайнмаєра", яка передбачає надання особливого статусу Донбасу, блокуючи будь-які переговори, в тому числі і на вищому політичному рівні. При цьому винними в "глухому куті" по Донбасу Лавров вважає вже не тільки Зеленського, але і канцлерку Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона, які не реагують на заклики Москви "урезонити і напоумити київських представників" і не використовують свій тиск на владу України в користь Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?