Путін висунув новий ультиматум команді Зеленського - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін висунув новий ультиматум команді Зеленського - що сталося

Путін висунув новий ультиматум команді Зеленського - що сталося
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін продовжує наполягати, чтои команда президента України Володимира Зеленського сіла за стіл переговорів з бойовиками ОРДЛО, яких курирує Кремль. Такий ультиматум президент РФ в черговий раз висунув офіційному Києву під час термінових телефонних переговорів з президентом Франції Еммануелем Макрона. Під час бесіди Путін по традиції назвав війну на Донбасі "внутрішньоукраїнських конфліктом" і не менш традиційно заявив, що Україна повинна "неухильно виконувати свої зобов'язання з політичних аспектів мінських домовленостей". Важливо відзначити, що обговорення України під час переговорів Путіна і Макрона прокоментували тільки в Кремлі, в комюніке Єлисейського палацу Донбас не згадується, повідомляє ONLINE.UA.

"Обговорено також різні аспекти врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту, зокрема, дано позитивну оцінку підписаним 22 липня мінською Контактною групою «Мерам щодо посилення режиму припинення вогню». Президент Росії знову наголосив на важливості неухильного виконання Україною своїх зобов'язань з політичних аспектів Мінських домовленостей, в тому числі налагодження прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом з метою правового оформлення особливого статусу Донбасу. Домовлено продовжити спільну роботу в рамках нормандського формату", - йдеться в повідомленні Кремля.

У прес-службі французького лідера при цьому зазначили, що Путін і Макрон обговорили ситуацію в Білорусі, де спалахнули масштабні протести після президентських виборів.

"Президент республіки висловив дуже велику заклопотаність ситуацією в Білорусі і насильством над громадянами під час виборів. Він наголосив на необхідності повернутися на шлях діалогу", - прокоментували в Єлисейському палаці позицію Макрона.

Також Макрон закликав Путіна надати допомогу Лівану після вибуху в Бейруті. Він наголосив на важливості спільної роботи постійних членів Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй на підтримку Лівану. Путін в свою чергу підтвердив підтримку Росією національної єдності і суверенітету Лівану. Також лідери зробили акцент на тому, що всі спірні питання в Лівані повинні вирішуватися самим народом республіки, без зовнішнього втручання.

Важливо відзначити, що офіційний Київ готовий піти на компроміси в переговорах по Донбасу, але не в усьому. Суверенітет, територіальну цілісність, незалежність, недоторканність кордонів - команда Зеленського не збирається обговорювати ці питання на переговорах. Крім того, українська сторона не збирається домовлятися з бойовиками ОРДЛО, але допускає можливість переговорів з жителями Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новий глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук не бачить перспектив переговорів з командою російського президента Володимира Путіна по Донбасу. Він вважає, що повернути Донбас і завершити війну можна тільки за допомогою жителів ОРДЛО, яких планує переконати в перспективі розвитку регіону в складі України. Представник президента Володимира Зеленського в переговорній групі переконаний, що для досягнення миру на сході України потрібно почути тих людей, які живуть на Донбасі, а це 1,7 млн осіб - і якщо вони захочуть, щоб війна закінчилася, то Москва їх почує краще, ніж представників офіційного Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?