Путін виводить РФ з міжнародної угоди про військові злочини
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін виводить РФ з міжнародної угоди про військові злочини

Путін виводить РФ з міжнародної угоди про військові злочини

Президент РФ Володимир Путін звернувся до парламенту із законопроєктом про невизнання Москвою Міжнародної комісії з розслідування порушень гуманітарного права під час міжнародних військових конфліктів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Цей орган створили 1977 року як додаток до Женевських конвенцій 1949 року. В угоді йдеться про захист жертв конфліктів.

СРСР ратифікував протокол у 1989 році. Саме це визнання пропонує відкликати Путін. Згідно з його листом до голови Державної думи РФ з'явилися "виняткові обставини", які торкаються інтересів країни.

Президент пояснює, що комісія не працює належним чином, а "в нинішній міжнародній обстановці ризики зловживання повноваженнями комісії в політичних цілях з боку недобросовісних держав істотно зростають".

Парламенту запропонували вивчити ініціативу 24 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, журналісти знайшли нову потенційну ціль російської агресії на території Європи. Кремлівська влада у майбутньому нібито може вирішити завдати удару по місту на узбережжі Німеччини. Воно виконує функцію головного американського порта на континенті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?