Путін все ще може відмовитися від влади: у Росії назвали умову
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін все ще може відмовитися від влади: у Росії назвали умову

Путін все ще може відмовитися від влади: у Росії назвали умову

Президент Росії Володимир Путін

 прийме рішення про участь у виборах глави держави, які повинні відбутися у 2018 році, влітку-восени 2017 року; при цьому він все ще може відмовитися претендувати на новий термін.


Таку думку висловив російський політолог, професор МДІМВ Валерій Соловей, передає ONLINE.UA з посиланням на  Радио Свобода.

"Зараз Володимир Путін збирається балотуватися, але є обставини, які не під силу перебороти навіть йому, і якщо ці обставини проявляться, то він на вибори не піде, піде інша людина", — підкреслив експерт.
Також Соловей нагадав про непередбачуваність людського життя і про те, що "ми не владні над багатьма обставинами – ані президенти, ані монархи, ані диктатори".


Читайте також: Російський пропагандист відверто зізнався, чому Путін захопив Крим

"Все ще може змінитися. Плани президента Путіна будуть зрозумілі на межі літа-осені 2017 року. Тим більше він виглядає людиною, котра втомилась від влади і тяготиться нею, – це було помітно навіть на прес-конференції", — додав політолог.


За його словами, "це не означає, звичайно, його готовність відмовитися від влади, але те, що він переймається її публічно-ритуальною стороною, мені здається очевидним".


Соловей зазначив, що у Путіна "викликає роздратування необхідність таких ритуалів".


"Може бути, він волів би правити країною, перебуваючи за кулісою. А це припускає інший формат взаємин органів державної влади, дещо іншу роль самого Володимира Путіна. Конституційна реформа готується. Інша справа, що ніхто – навіть ті, хто її готує, – не знає, вона буде запущена або немає", — додав політолог.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  соціальні мережі відверто посміялись над Володимиром Путіним і його пропозицією про боротьбу зі злочинністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?