путін — психологічно хвора особистість. Він не поверне прихильність світу — доктор психології Василь Мосійчук
Категорія
Україна
Дата публікації

путін — психологічно хвора особистість. Він не поверне прихильність світу — доктор психології Василь Мосійчук

путін — психологічно хвора особистість. Він не поверне прихильність світу — доктор психології Василь Мосійчук
Джерело:  online.ua

Як на путіна вплинуло те, що світ побачив його тиранію обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Доктор психології Василь Мосійчук вважає, що Україна завдала світовій тиранії смертельного удару, якою управляла саме росія та путін.

Цього удару вона зазнала тоді, коли не сталося бліц-кригу у перші дні повномасштабного вторгнення російської армії у лютому 2022 року, коли росія обіцяла захопити Київ за три дні.

Лише українці тоді усвідомили, що можуть стояти та боротись. Весь світ тоді цього ще не зрозумів.

Проте путін прийняв смертельний удар, зламався і сьогодні з цим спить. Я думаю, що це той осиковий кіл, який був загнаний в його свідомість. Тому сьогодні йому дуже важко з самим собою, тому що з великої бульбашки, де він був царем, він впав у «гівно».

Доктор психології припускає, що якби путін далі не виправдовувався, не намагався виправити цю ситуацію в інформаційній війні, то, може, світ так і не розпізнав би, що це тиранія.

Я нещодавно дивився сюжет про [російських] льотчиків, які загинули і пропагандисти намагалися сказати, що це повторення подвигу Гастелло. Я скажу, чому це не повторення подвигу Гастелло. Навіть якщо цей випадок був. З однієї причини: коли Гастелло воював і зробив цей подвиг, Гітлер напав на Радянський Союз і на інші держави. Україна не нападала на Росію і подвигу Гастелло не може бути. На Україну напали. І це вже не фашизм – це рашизм.

Микола Гастелло — радянський льотчик часів Другої світової війни, який став легендою в радянській пропаганді після того як спрямував свій підбитий літак-бомбардувальник у механізовану колону німців.

Ми, психологи, нейропсихологи розуміємо, що є людина, яка була «улюбленцем» багатьох у світі, коли її держава страждала та зубожіла. Буквально за пів року весь світ знає, що немає другої армії світу. Хто б не був на місці путіна, йому б це боліло. Психологічний біль, який перейде на фізичний, ослабить імунну систему. Це закони природи, еволюції. Я просто це розумію.

За словами доктора психології Василя Мосійчука, світ розчарувався в путіні.

Відповідно путін сьогодні — психологічно хвора особистість, яка спить, ходить і чітко розуміє, що він уже не поверне прихильність світу, який побачив тиранію, яку путін підтримував.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

Читайте також: Більше не "near russia": як Україні вдалося вибороти статус потужного гравця на міжнародній арені

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?