Путін з друзями відмили мільярди за допомогою Криму: названа цифра
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін з друзями відмили мільярди за допомогою Криму: названа цифра

Путін з друзями відмили мільярди за допомогою Криму: названа цифра
Джерело:  online.ua

Президент Центру глобалістики "Стратегія ХХ" Михайло Гончар заявив, що президент Росії Володимир Путін і його друзі Борис і Аркадій Ротенберги після анексії Криму відмили понад 17 мільярдів доларів на проект "Південний потік".
Про це він розповів у своєму відеоблозі на ONLINE.UA.
Гончар також прокоментував недавній візит Путіна в окупований Крим.
"Головний російський газокрад, він же Володимир Путін, відвідав у черговий раз Кримський півострів. І повідомив його жителям новину про те, що незабаром з'явиться газопровід з Кубані на Крим, і всі енергетичні питання будуть вирішені. Що таке потоки для Путіна? По суті, російські експерти раніше, ще на початку десятих років, дали чітке визначення, що це так звані "откатопроводи", що суть не в тому, скільки і коли газу буде прокачано через той чи інший потік. Суть в тому, скільки в процесі реалізації того чи іншого проекту зароблять підрядні та субпідрядні організації, використовуючи корпоративний бюджет "Газпрому". І ці підрядні та субпідрядні організації - це не прості якісь відібрані за конкурсом компанії. Як правило, це друзі Путіна, наприклад, брати Ротенберги", - сказав експерт.
За його словами, на трубопроводі "Південний потік", після закриття проекту, нібито на його реалізацію було витрачено більше коштів, ніж за два попередні роки.
"Зараз вони чудесним чином намалювалися в реалізації кримських проектів. Про масштаб відкатних апетитів може говорити тільки одна цифра: на реалізацію проекту "Південний потік" по території Росії (іменований Південним газовим коридором, адже треба ж побудувати трубопроводи для того, щоб з Ямалу перекидати газ на чорноморське узбережжя Росії) в 2015 році було витрачено 234 млрд рублів. Але зверніть увагу: проект "Південний потік" був офіційно закритий Росією в 2014 році. Тобто ще цілий рік, протягом 2015 року, гроші за кошторисом витрачалися. За два попередні роки реалізації "Південного потоку" по території Росії було витрачено 253 млрд рублів. Тобто практично за 2015-й рік, коли проекту вже не було, витрачено майже стільки, скільки за два попередні роки", - розповідає Гончар.
Він також зазначив, що ці гроші були списані на новий проект - "Кримський потік".


"Тепер виникає питання: куди ці півтрильйона рублів (або, якщо перерахувати на більш прийнятну для нас валюту, долари США, це практично близько 17 мільярдів доларів) списати? Ну і ось, знайшли геніальний вихід - спишемо на "Кримський потік". Хоча він за своїм масштабом, звичайно, ну ніяк не тягне на мегапроект, на нього витратять якісь скромні 20 млрд рублів, це не півтрильйона. Але, тим не менше, цими 20-ма мільярдами рублів і можна закрити колосальні півтрильйона відкату російської газократії, яка буйним цвітом цвіте не тільки на просторах від Ямалу до Чорного моря, а, перш за все, в Кремлі, який є серцевиною російської мегакорупції. Таким чином, і брати Ротенберги запрацюють, і Путіна, ймовірно не образять, і кримський лохотрон красиво розкрутять. Звичайно, цар московський дбає про своїх підданих", - додав Гончар.


Більше дивіться у відеоблозі Михайла Гончара на ONLINE.UA: Путин снова обманул свой "лохторат" в Крыму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?