Путін та Лукашенко домовилися про інтеграцію РФ та Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін та Лукашенко домовилися про інтеграцію РФ та Білорусі

Путін та Лукашенко домовилися про інтеграцію РФ та Білорусі
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко та очільник Кремля Володимир Путін за підсумками переговорів в Москві домовилися про узгодження всіх 28 "союзних програм", а також про єдині макроекономічну політику, оборонний простір і ринок нафти й газу.

Джерело:  пресконференція  Лукашенка і Путіна

Путін з Лукашенком домовилися про інтеграцію та спільні ринки

"Сьогодні хотів би із задоволенням відзначити, що узгоджені всі 28 програм. Завтра мається на увазі ухвалення їх на засіданні Ради міністрів Союзної держави в Мінську, після чого вони будуть винесені на затвердження Вищої державної ради Союзної держави, засідання якої планується провести до кінця поточного року. Ми домовилися з Олександром Григоровичем, зараз подивимося наші графіки і визначимо більш-менш точну дату ... Росія і Білорусь домовилися про єдину макроекономічну політику, інтеграцію платіжних систем і гармонізацію грошово-кредитної політики. Дві країни також переходять до єдиної промислової політики і взаємного доступу до держзакупівель і держзамовлень", - заявив російський президент.

Окрім того, наголошується, що Білорусь і Москва домовилися про те, що знімуть всі ковідні обмеження в пасажирському авіасполученні.

За словами очільника Кремля, він обговорив з білоруським колегою формування єдиного оборонного простору їхніх країн, а навчання "Захід-2021" нібито "не спрямовані проти кого-небудь".

Сторони також передбачили створення єдиного ринку нафти і нафтопродуктів, договір про єдиний ринок електроенергії, до 1 грудня 2023 буде підписаний договір про єдиний ринок газу.

Також Володимир Путін заявив, що ціна на газ для Білорусі на наступний рік збережеться на рівні 2021 року.

Що важливо розуміти, Лукашенко повідомив, що очікує ухвалення 28 "союзних програм" з РФ в жовтні й назвав це проривом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?