Путін загруз у своїй війні, як Брежнєв в Афганістані - російський політолог
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін загруз у своїй війні, як Брежнєв в Афганістані - російський політолог

Путін загруз у своїй війні, як Брежнєв в Афганістані - російський політолог
Джерело:  online.ua

Президент Росії  Володимир Путін  застряг у війні в Сирії подібно генеральному секретарю СРСР Леоніду Брежнєву, який зав'яз у війні в Афганістані в 20 столітті


Таку думку  в інтерв'ю ONLINE.UA висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.


«Кінцевої функціональної мети (в політиці Путіна - Ред.), якої можна було б досягти і піти з переможним виглядом, - немає. Тому що є неартикульована конкретна мета - змусити рахуватися з Путіним, показати, що без нього проблеми не можна вирішити. Він показав. Що далі?», - сказав Орєшкін.


«Тому доводиться вигадувати несправжню мету. Наприклад, підтримати режим Башара Асада в Сирії. Ну, підтримав, а Асад контролювати територію Сирії без допомоги Росії не може і не зможе. У нього немає для цього ні людей, ні ресурсів, ні ідей», - вважає російський політолог.


Читайте також:  Путін потрапив у мишоловку, де безкоштовний сир вже з'їли - російський політолог Орєшкін


«Це ... логіка Путіна. Він каже: чому ви (Захід - Ред.) туди лізете, зробите тільки гірше. У певному сенсі він має рацію. Інша справа, а навіщо він лізе? Щоб зіпсувати життя США, змусити з собою розмовляти через Сирію? Але з ним ніхто розмовляти не став. Путін заліз в Сирію і застряв, як Брежнєв загруз в Афганістані», - продовжує Орєшкін.


«Можна говорити про перемогу, захоплення Алеппо, але СРСР контролював Кабул, будував там інститути та інфраструктуру, і всі прекрасно знають, чим це все закінчилося. Як тільки в СРСР закінчилися гроші, звідти пішли, а Мохаммада Наджібуллу стратили (генсек в ЦК НДПА в 1986-1992 роках, стратили в 1996 році, коли таліби захопили Кабул, - ONLINE.UA). Щось подібне буде і в Сирії », - резюмує російський політолог.


Повний  текст інтерв'ю з російським політологом Орєшкіним читайте на ONLINE.UA: Путін не може закінчити війну, тому що йому вже прищемило хвіст

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?