Путін запровадив візовий режим проти "недружніх країн"
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін запровадив візовий режим проти "недружніх країн"

Путін запровадив візовий режим проти "недружніх країн"
Джерело:  online.ua

4 квітня російський диктатор Володимир Путін підписав указ про заходи у відповідь візового характеру "у зв'язку з недружніми діями іноземних держав".

Джерело: росЗМІ

Путін ввів візовий режим проти "недружніх країн" за санкції проти РФ

У підписаному Путіним документі йдеться про те, що Росія призупинила дію деяких пунктів угод про спрощення видачі віз із Європейським Союзом, Норвегією, Данією, Ісландією, Швейцарією та Ліхтенштейном.

Варто звернути увагу на те, що ці пункти стосуються членів офіційних делегацій країн Євросоюзу, а також журналістів. Так, зупиняється норма, за якою володарі дипломатичних паспортів могли в'їжджати до Росії без віз.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Окрім того, наголошується, що очільник Кремля доручив Міністерству закордонних справ РФ направити в представництво ЄС та посольства перерахованих країн відповідні повідомлення та ввести персональні обмеження на в'їзд до Росії для іноземців та осіб без громадянства, які "вчиняють недружні дії".

Як уже згадувалося раніше, у зв'язку з війною проти України офіційні Брюссель та Вашингтон ввели проти РФ масштабні санкції, країни Балтії відмовляються від російського газу.

Москва у відповідь включила всі 27 держав ЄС та ще десять країн, які не входять до союзу, до списку недружніх. Нині у ньому 48 країн на чолі зі США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?