Путін зіштовхнувся з новою серйозною проблемою
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін зіштовхнувся з новою серйозною проблемою

Путін зіштовхнувся з новою серйозною проблемою
Джерело:  online.ua

Останнім часом очільник Кремля Володимир Путін все частіше зіштовхується з новими проблемами в межах своєї країни, які не здатен вирішити. Так, 6 березня стало відомо, що у Росії курс долар перевищив 68 рублів, євро - 77 рублів, що є максимумом з січня 2019 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані торгів.

"Курс долара досяг 68,19 рубля, курс євро - 77,02 рубля. Російська валюта дешевшає на тлі різкого падіння цін на нафту. Так, ціна нафти Brent на лондонській біржі ICE падає на 5%, WTI - на 3,8%", - сказано в повідомленні російських медіа.

Варто зазначити, що сам глава Кремля на стрибки курсу долар поки не відреагував.

Що важливо розуміти, нещодавно ЗМІ повідомили, що представники країн ОПЕК на зустрічі у Відні узгодили необхідність додаткового зниження нафтовидобутку країнами ОПЕК+ на 1,5 млн барелів на добу для боротьби з наслідками епідемії коронавірусу COVID-19. Однак наразі не відомо, який обсяг додаткового зниження готові взяти на себе країни ОПЕК, зокрема, Саудівська Аравія, оскільки Росія не підтримувала додаткові скорочення.

Окрім того, повідомлялося, що декілька днів тому Федеральна резервна система США на першому з 2008 року екстреному засіданні неочікувано для всіх знизила ставку на половину процентного пункту — до 1-1,25% річних. Неважко здогадатися, що це зроблено в рамках боротьби з ризиками через епідемію коронавірусу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  світові фондові ринки продемонстрували максимальне тижневе зниження  із часів фінансової кризи в 2008 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?