Путін зіткнувся з новими серйозними проблемами через офіцерів ГРУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін зіткнувся з новими серйозними проблемами через офіцерів ГРУ

Путін зіткнувся з новими серйозними проблемами через офіцерів ГРУ
Джерело:  online.ua

У очільника Кремля Володимира Путіна виникли масштабні проблеми на міжнародній арені після того, як стало відомо, що Департамент юстиції США висунув офіційні звинувачення шести співробітникам ГРУ Російської Федерації, вважаючи їх винними у скоєнні низки глобальних кібератак. Варто звернути увагу на те, що усі шестеро є представниками військового підрозділу 74455 Генерального розвідувального управління РФ. Що також важливо розуміти, раніше Мін’юст Штатів вже висував звинувачення проти членів цього ж підрозділу, відомих як "Sandworm Team," за їхню роль у спробах офіційної Москви втрутитися у президентські вибори в США у 2016 році. Російських офіцерів не вважають причетними до втручання в американські вибори, але винуватцями низки інших кібератак. Окрім Sandworm Team, вони іноді діяли як "Telebots," "Voodoo Bear" та "Iron Viking", передає ONLINE.UA.

Влада США переконана, що саме ці особи відповідальні за атаку на електромережі України у 2015 та 2016 роках. Окрім того, вони стояли за літньою кібератакою вірусу "NotPetya", який раніше вважався "вимагачем", однак насправді єдиною його ціллю було заблокувати роботу сотень установ і компаній.

"Ця безвідповідальна поведінка вплинула і на критичну інфраструктуру, як транспорт та охорона здоров’я, і не лише в Україні, але й навіть у Західній Пенсильванії. Вважається, що лише для трьох пов’язаних із США жертв цієї атаки, з-поміж сотень інших, фінансові втрати склали близько мільярда доларів", — кажуть у Департаменті юстиції США.

Не можна також не звернути увагу на те, що саме уих самих хакерів-співробітників ГРУ із "Sandworm Team" вважають винними у кібератаці на зимові Олімпійські ігри у Південній Кореї у 2018 році, а також - на сайти урядових структур та громадських організацій у Грузії в жовтні 2019 року. Що також важливо розуміти, докази для звинувачення готувала команда прокурорів разом із Федеральним бюро розслідування США, у співпраці з низкою компаній, серед яких Cisco’s Talos Intelligence Group, Facebook, Google і Twitter, а також правоохоронними структурами України, Грузії, Південної Кореї та Нової Зеландії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США публічно принизили команду Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?