Путін зізнався, чого йому не вдалося добитися від Порошенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін зізнався, чого йому не вдалося добитися від Порошенка

Путін зізнався, чого йому не вдалося добитися від Порошенка
Джерело:  online.ua

Лідери "нормандської четвірки" - Росії, України, Франції та Німеччини  - домовилися про найближчі дії по розведенню сторін конфлікту на Донбасі, проте багато чого досягти не вдалося, заявив президент Росії Володимир Путін.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


"Перше. Це стосується виконання мінських угод. Всі учасники зустрічі підтвердили, що в основі врегулювання на південному сході України повинні лежати мінські угоди, всі підтвердили свою прихильність цим домовленостям", - заявив Путін за підсумками переговорів в Берліні.


Він також підкреслив, що учасники зустрічі в «нормандському форматі» присвятили багато часу питанням безпеки.


"Домовилися по ряду позицій про те, що повинно бути зроблено найближчим часом в сенсі подальшого вирішення питань", - додав Путін. За його словами, ці питання пов'язані з розведенням сил в зоні конфлікту.


Також, за словами російського президента, "нормандська четвірка" підтвердила готовність розширити місію ОБСЄ в Донбасі, зокрема, мова йде про зону відведення та зберігання важкої техніки.


При цьому Путін зазначив, що учасникам переговорів вдалося визначитися лише з частиною питань гуманітарного характеру.


"На жаль, тут багато чого досягти не вдалося, але висловили готовність вирішувати питання гуманітарного характеру", - заявив Путін, ймовірно, маючи на увазі питання виплати пенсій на окупованому Донбасі Україною.


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент України Петро Порошенко заявив, що за підсумками переговорів на саміті "нормандської четвірки" (президентів Франції, України та Росії Франсуа Олланда, Петра Порошенка і Володимира Путіна і канцлера Німеччини Ангели Меркель), яка відбулася ввечері 19 жовтня в Берліні, ніяких документів підписано не було, сторони домовилися створити дорожню карту реалізації Мінських угод по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?