Путін знайшов новий важіль впливу на увесь світ, – Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін знайшов новий важіль впливу на увесь світ, – Bloomberg

Путін знайшов новий важіль впливу на увесь світ, – Bloomberg
Джерело:  online.ua

Іноземні журналісти звертають увагу міжнародної спільноти на те, що глава Кремля Володимир Путін планує нарощувати свій політичний вплив у світі за допомогою скандальної російської вакцини "Супутник V". Як відомо, офіційна Москва невтомно проводить перемовини з багатьма країнами щодо щеплення. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на інформаційну агенцію Bloomberg.

"Угорщина, країна, яка входить до складу Євросоюзу, вже домовилась про постачання 2 мільйонів доз. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що обирати вакцини між східними й західними можна лише в тому разі, якщо їх достатньо", — йдеться в матеріалі.

Окрім того, журналісти наголошують, що Аргентина вже почала масову вакцинацію населення, отримавши понад пів мільйона доз "Супутника V". Приклад в неї взяли Нікарагуа, Парагвай і Венесуела. Не можна також не звернути увгау на те, що у Бразилії вирішили взагалі спростити процедуру реєстрації вакцини, не чекаючи закінчення третьої фази клінічних випробувань.

"Туреччина підписала угоду про виробництво кремлівської вакцини. Раніше країна уклала угоди про придбання 50 мільйонів доз вакцини китайської компанії Sinovac Biotech і 4,5 мільйона доз вакцини компаній Pfizer/BioNTech", — наголошують іноземні журналісти.

За словами редакції Bloomberg, отримав першу партію з обіцяних 2 мільйонів доз також вже й Іран, оскільки команда Володимира Путіна запропонувала країні більш прийнятні політичні альтернативи, ніж західні постачальники.

"Філіппіни ж наразі ведуть переговори з РФ про купівлю 25 мільйонів доз, а в Африці щеплення російською вакциною розпочалось ще в грудні", — наголошується в статті.

На переконня фахівців Bloomberg, Володимир Путін вигадав новий важіль впливу на міжнародну спільноту — російську вакцину проти коронавірусу "Супутника V".

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно глава держави  Володимир Зеленський заявив, що готовий першим вакцинуватися проти коронавірусу COVID-19,  коли країні отримає першу партію препаратів. Таким чином він хотів би стати прикладом для громадян країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?