Путін знайшов нову задачу елітним бійцям, які воювали проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін знайшов нову задачу елітним бійцям, які воювали проти України

Путін знайшов нову задачу елітним бійцям, які воювали проти України
Джерело:  online.ua

Президент Росії  Володимир Путін  відправив воювати в Сирії бійців російського спецназу, які брали участь в анексії українського Криму і військових діях на Донбасі.


Таку думку висловив журналіст Томас Гров в статті для The Wall Street Journal, переклад якої зробив ONLINE.UA.


"Російські спецназівці вже кілька тижнів перебувають в Алеппо", - впевнений Руслан Пухов, глава московського Центру аналізу стратегій і технологій.


Читайте також: Ганьба Росії: в мережі порівняли військових Путіна в Сирії з українськими бійцями


Елітні війська, що знаходяться в Сирії, - ті ж, що проводили захоплення Криму в 2014 році. Вони змодельовані на основі американських підрозділів спеціального призначення, які також присутні в Сирії, і їх присутність підкреслює стратегічне значення для Кремля взяття Алеппо під контроль президента Сирії Башара Асада до нових переговорів щодо майбутнього Сирії.


При цьому малоймовірно, що подібні переговори почнуться під час президентства в США Барака Обами, до інавгурації переможця президентських виборів в США Дональда Трампа. "Я не бачу ніяких причин російським або сирійським військам вступати в будь-які переговори до падіння (Алеппо), і вони будуть не з адміністрацією Обами, який зараз перебуває останні дні на займаній посаді", - заявив керівник Ради із зовнішньої і оборонної політики Федір Лук'янов.


За словами знайомих з питанням чиновників, сили спецпризначення РФ воювали на Донбасі на боці бойовиків, проте незабаром після початку участі Росії в сирійському конфлікті в 2015 році їх відправили до Сирії. "Росія рідко говорить про присутність своїх елітних військ в Сирії, вважаючи за краще подавати свою участь лише у вигляді обмеженої авіаційної підтримки", - йдеться в статті Грова.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: Путін відправив до Сирії елітний спецназ, який воював на Донбасі - гучні деталі від The ​​Wall Street Journal.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?