Путін зробив випад на адресу Порошенка і висунув умови по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін зробив випад на адресу Порошенка і висунув умови по Донбасу

Путін зробив випад на адресу Порошенка і висунув умови по Донбасу
Джерело:  РІА Новини

Слова президента України Петра Порошенка про необхідність виконання вимог Мінських угод щодо безпеки

, а вже потім — політичні пункти, є лише приводом, аби нічого не робити.


Про це заявив президент РФ Володимир Путін, коментуючи виступ українського лідера, передає ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.


"Я вважаю, що це тільки привід, аби нічого не робити в політичній сфері. Потрібно йти, як мінімум, паралельно — і домагаючись реалізації питань безпеки, і здійснюючи абсолютно необхідні для врегулювання в цілому на тривалу перспективу кроки в політичній сфері», — розповів він.


Путін також додав, що «без цього домогтися врегулювання буде неможливо".


У такому разі, за його словами, на Донбасі не будуть впевнені в тому, "що вони не будуть переслідуватися, що їх не будуть кидати у в'язницю за сепаратизм, за те, за це".


"Ну як можна людям бути впевненими в тому, що їх права будуть забезпечені і гарантовані без імплементації от цього вже прийнятого Радою закону про особливий статус і закріпленні його в Конституції", — розповів Путін.


Президент РФ нагадав також про те, що зміни в українську Конституцію обговорювалися в ході переговорів в Мінську.


"Якщо цього не буде зроблено, то це означає, що чинна влада не готові до вирішення проблеми повністю", — резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  президент РФ вперше відкрито зізнався в тому, що Кремль «захищає російськомовне населення Донбасу», як раніше він намагався «захистити» і український Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?